ABD’de bir Bulgar Covid-19 kriz döneminde işinde rekor cirolar kaydetti.

ABD’de başkanlık seçimleri dünya basınında koronavirüs pandemisi haberlerini biraz arka plana itti. Yakında her şey bitecek ve insanlar işlerine geri dönerek, rutin hayatına dönecek.

Sınırsız imkanlar ülkesi ABD’de kendi işini kurmuş olan ve uzun yıllardan beri şirketinin başında olan Bulgar İvan İvanov da böyle düşünenler arasında.

Otel ve evlere profesyonel temizlik hizmeti sunan İvanov, 2020 yılında Covid-19 krizinin patlak vermesiyle işlerinin ve cirolarının rekor düzeye ulaştığını belirtti.

Birçok insanın işsiz kaldığı, birçok şirketin kapılarını kapattığı bir dönemde, İvan siparişleri ve temizlik işlerini yapması için mesai dışında saatlerce çalışmak zorunda kaldı. Amerikalılar böyle dönemlerde yerli iş sektörünü desteklemeyi, yerli üretimi teşvik etmeyi, yerli turizmi kalkındırmayı tercih ediyor. Yurtdışı yerine tatillerini ülkede yaptı Amerikan halkı, dedi İvan.

O yüzden ABD’nin milyonlarca kişilik turistik akımı yerli otelleri tercih etti. Bu da İvan İvanov’un temizlik branşına olağanüstü çok iş mve rekor kazançlar sağladı.

Yaşadığı şehir Boston’da işçi bulmak zor olduğu için, eleman temin etmekte oldukça zorlanmış. ABD’de yaz iş kampı şeklinde çalıştırmak üzere, Bulgaristan’dan üniversite öğrencilerini işe alarak, bu soruna çözüm buluyor.  

Botanik Bahçesi- Margarita
Botanik Bahçesi- Margarita

Aslen Varna’nın Grozdyovo köyünden olan İvan, bu yaz köyüne gelme imkanı buldu. Köyünde evi dışında bir de eşsiz botanik bahçesi var. BNR- Varna’nın aranan konuğu olan İvan, botanik bahçesini durmadan genişletiyor.

Botanik Bahçesi- Margarita
Botanik Bahçesi- Margarita

Covid-19 önlemleri konusunda İvan İvanov kıyaslama yaparken, Amerika’da önlemlere harfiyen uyulduğunu ve halkın Bulgaristan vatandaşlarına nazaran daha disiplinli olduğunu belirtti:

“ABD’de sokakta da maske taşıma zorunluluğu var. Hatta sokakta sizi bir kişi durdurup, maskenin sadece ağız değil, burnu da kapatması gerektiği konusunda uyarabilir. Lastik eldivenler de zorunlu. Bulgaristan’a gelmek için ben 160 dolar verip, koronavirüs testi yaptırdım. Oysa hastalık belirtisi olan bir kişi uçağa alınıyor ve kişi son durağa ulaştıktan sonra virüslü olduğu saptanıyor. Böyle kişiler nasıl uçağa alınabilir diye hayret ediyorum”.

İvan İvanov’u tanıtırken, Bulgaristan’da ilk ve tek özel tropik ağaçlar içeren botanik bahçesi kurduğunu da belirtelim. 90’lı yıllarda ilk fidanlarını dikmeye başlayan İvan, şimdilerde evinin bahçesini adeta egzotik bir topik ormana dönüştürdü. Botanik bahçesinin adı ise “Margarita”. İvan, birçok çiçek, kaktüs ve çalı grubunun adı da “Margarita” olduğu için, bahçesine de bu adı seçmiş.

BNR

Reklamlar