Rusya’nın İstanbul Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul) Çuvaş asıllı, Fedor YUMANOV, Merkezi Bayrampaşa’da bulunan “Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği”  (BULTÜRK Derneği) Merkezimizi ziyarette bulunarak onurlandırmıştır.

Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’un ziyaretinde açılış ve selamlama konuşmasını Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Erdal KARABAŞ beyefendi yaparak dünya üzerinde çeşitli coğrafyalarda yaşamakta olan Türk varlığına değinerek onların sorunları ile ilgilenip yardımcı olabilmenin usulleri hakkında geniş bilgi vermiştir.

Açıklama yok.

Selamlama konuşmasını takiben, Türk Dünyası adına  Ahmet Selim ARSLAN  yaptığı konuşmada sayın Rusya’nın Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’a ülkemize ve İstanbul’umuza “Hoş geldiniz” diyerek hazirun-u selamladıktan sonra Türk Dünyası, Bulgaristan Türkleri, BULTÜRK ve Rafet ULUTÜRK hakkında tafsilatlı bilgi vermiştir.

BULTÜRK’ü Ziyarete gelen,
Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV

BULTÜRK üyelerimize hitaben Türkçe yaptığı selamlama ve tanışma konuşmasında Sayın Rafet ULUTÜRK Genel Başkan ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet etme imkânı bulduğum için teşekkür ederek konuşmasını sürdürerek haziruna hitaben;

“Ben İstanbul’da; Rus Konsolos Muavini olarak kültür alanında etkileşim sorunları ile görevliyim. Türkiye’ye geldiğimde görüştüğüm ilk kişi ve STK kuruluşlar arasında BULTÜRK’e, Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’e rastladım. Araştırma yaptığım kadarı ile Başkan çok güçlü bir ekibiniz var ve sizin dernek gerçekten çok büyük işler yapmış. Burası da zaten girişte resimlerden yapmış olduğunuz faaliyetleriniz ve sizin Bulgaristanlı soydaşlarınızın toplandığı, bir araya geldiği geleneklerini yaşattığı adeta müze gibi bir mekân olmuş. BULTÜRK “Bulgaristan Türkeri’nin Sesi” adı altında yayınladığınız gazetelerinize baktığımızda bunu rahatlıkla görebildim.” dedi.

Açıklama yok.

Konsolos Fedor YUMANOV şöyle devam etti;

“Çok güzel bir mekân oluşturmuşsunuz bu güzel mekânda sizlerle birlikte olmaktan ben de çok mutluyum. Sizlerle iki ülke arasında TÜRK-RUS işbirliği ve çözümleri hakkında genel kanaatimiz ile birlikte sizler de fikirlerinizle köprü vazifesi görüyorsunuz. Bu nedenle üstlenmiş olduğunuz misyonu bizler çok iyi anlayabiliyoruz.

Bizim Rusya Federasyonu olarak Türkiye ile olan ilişkilerimiz gerçekten mükemmel bir düzeyde seyrediyor. Bizler Bulgaristan’ı da çok yakından tanıyoruz ve onlarla da ilişkilerimiz iyidir. Tabi burada sizin gibi kökleri Bulgaristan da olup Türkiye topraklarında yaşayan insanlarımızın üzerine düşen sorumluluklar olduğunu biliyorum ve bunu bu sorumluluklarınızı laiki ile yaptığınızı yerinde gördüm. Genel Başkanınız Rafet ULUTÜRK’ün benim için çok değerli olduğunu bilmenizi isterim yazılarını takip ediyorum ve kendisi ile bizzat tanışmak istedim.

Aradım ve hemen gel görüşelim dedi bu kadar çabuk ve bu kadar kolay olabileceğini pek düşünmemiştim.

Tekrar hepinizin huzurunda Genel Başkanınıza beni kabul ettiği için tekrar teşekkür ediyorum.

Dernek çalışmalarınızı çok başarılı bulduğumu da belirtmek isterim.

Ben de her konuda yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırım.

Misafirperverliğiniz için hepinize teşekkür ederiz. En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’un sempatik olduğu kadar güzel Türkçe hitabından sonra,

Açıklama yok.

Türk Dünyası adına Ahmet Selim ARSLAN yaptığı konuşmasında,

Rafet ULUTÜRK ve BULTÜRK’ü 20 seneyi aşkın bir süredir tanıdığını bu süre zarfında dünyanın neresinde olursa olsun Türk Dünyası ile ilgili yapılan tüm ilmi yada bölgesel toplantılara BULTÜRK Genel Başkanı sayın Rafet ULUTÜRK’ün mazeretsiz ve eksiksiz olarak katılım sağlayarak Bulgaristan Türklerinin sesi olmuştur.

Bulgaristan bayrağını katıldığı her toplantıda Bulgaristan Türkleri temsil etmiştir.

Sorunlarla ilgili çeşitli komisyonlar, kurum ve kuruluşların kurulmasına öncülük etmiştir.

Örnek olarak;

Rafet ULUTÜRK Türkiye’ye geldiği günden bu yana her türlü imkânsızlıklara rağmen Bulgaristan’da yaşayan Türklerin sorunları ile ilgili çalışmaları fedakar, vefakar duygu ile yerine getirmekten geri çekinmemiştir.

Bulgaristan seçimleri, Bulgaristan asıllı Türklerin nüfus sayımları, Bulgaristan Türkleri ile ilgili Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen geniş çaplı anket çalışmaları Bulgaristan’da Türk asıllı Cumhur Başkanı adayı gösterilmesinin yanı sıra BULTÜRK Gazetesi, çok sayıda Bulgaristan Türklüğünün sorunları ve çözümleri ile ilgili kitaplar ve raporlar Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti Parlamento ziyaretlerini bizzat ekibi ile gerçekleştirmiştir.

Ayrıca; Dünya Türkleri Gençler Birliği”nin (DTGB-Ekonomi Birimi) tesisinde önemli ve hayati rol oynadığını katılımcılara arz ederek Başkan Rafet ULUTÜRK’le 20 yılı aşkın dostluk ve mesai arkadaşlığını Türk Dünyasına hizmet yönünde bundan sonrada ilk günkü heyecan gibi artarak devam edeceğini belirterek konuşmasını sonlandırmıştır.

Açıklama yok.

Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’un

BULTÜRK Derneğini ziyareti ile ilgili konuşmaları değerlendiren BULTÜRK Genel Başkanı Sayın Rafet ULUTÜRK haziruna hitap ederek BULTÜRK Derneğimizin faaliyetlerini siz katılımcılar ve saygı değer Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’a BULTÜRK çatısı altında Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı  Dr. Erdal KARABAŞ ile birlikte arz ettiklerini söyledi.

BULTÜRK’ün kısaca tarihini ve bugün itibarı ile BULTÜRK Gazetemizin 164. sayısını ve BULTÜRK-BGSAM tarafından basılan kitaplarımızı 100’e ulaştığını ve Bulgaristan konusunda tüm bilgilerin burada harmanlanıp stratejiye dönüştürüldüğünü ifade etti.

BULTÜRK’ün bünyesinde kurulan BGSAM – Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Erdal KARABAŞ’ın öncülüğünde Ağustos 2020 itibarı ile 77. Kitabımızı da çıkarttık. BULTÜRK Derneğimiz de faaliyetlerinde 22 kitaba ulaşmıştır.

BULTÜRK-BGSAM olarak toplam 100’ü aşkın kitabımızın yayımlandığından dolayı gururluyuz.

Genel Başkan Rafet ULUTÜRK ziyaretten onur duyduklarını belirterek,

“Bu güzel mekânımızda sizleri misafir etmemiz bizim mekânımıza gelerek bizlere değer vermenizden çok mutlu olduk.

Ziyaretinizle onurlandık. Bizim atalarımız hep savaşmışlardır şimdi ise şartlar çok farklı Rusya ve Türkiye bir biri ile beraber olmak zorundalar. Çünkü bir birine sahip çıkmazlar ise devlerleri yok olma eşindedir. Bunun için Birlik ve beraberlik şart. Zaten dünyada Liderler arasında tek anlaşan Putin ve Erdoğan’dır bunun için bizlerde birlikte çalışmak zorundayız. İnşallah yeni dünya kurulur Türkiye de bunun içinde yerini alır. Tekrar yeni diriliş gününde birlikte  olmak hepimizin faydasınadır. Küresel güçler bütün ulus devletlere savaş açtılar bu gun sokakta olanlar  Rusya’da Avrupa’da hatta bizde Boaziçi universitesinde de ayaklanmalar hepsi onların işidir. Fakat bilmedikleri bir şey var ada tüm devletlerin derin güçleri birlik ve beraberlik içinde hareket etmek için bir araya gelmeleridir. İşte bu olduğu gün dünya da bu küreselcilerden kurtulmuş olur.

Sizleri bundan sonraki dernek faaliyetlerimizde de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Karşılıklı olarak temaslarımızı arttırmak için gerekli çalışmayı yürüteceğiz” dedi.

Ziyaret ve toplantı bitiminde

Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’un saygı değer eşi hanımefendinin nazik elleri ile hazırladığı özel ÇUVAŞ Böreği katılımcılara ikram edildi.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’te saygıdeğer Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul) Fedor YUMANOV’a günün anısına bir teşekkür belgesi sundular.

BULTÜRK Genel Başkanımız Rafet ULUTÜRK de kendisinin yazmış olduğu “Türk Dünyasında Bir Bulgaristan Türkü ve 50 yıllık Mücadele” ve “Bulgaristan Türkleri Kimlik Mücadelesi” isimli kitapları kendilerine taktim ettiler.

Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV tekrar görüşmek üzere katılımcılar tarafından uğurlandı.

Saygılarımla,

Dr. Nedim BİRİNCi

BULTÜRK Derneği

Açıklama yok.
Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul ) Fedor YUMANOV’un saygı değer eşi hanımefendinin nazik elleri ile hazırladığı özel ÇUVAŞ Böreği

Açıklama yok.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’te saygıdeğer Rus Konsolos Muavini (Vice -Consul/İstanbul) Fedor YUMANOV’a günün anısına bir teşekkür belgesi

Açıklama yok.

Bir 1 kişi görseli olabilir

Açıklama yok.

Reklamlar