Bulgaristan’da yer alan VES Ltd. ayakkabı fabrikalarının Genel Müdürü Edis Emre’nin botları; Türkiye’nin Bolu ilinde yer alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki “Yaşayan Ayakkabı Müzesi”nde sergilenmeye başlandı.

İzzet Baysal Üniversitesi’nde yer alan ve “İnsanı üzerinde taşıyan ve baş tacı eden ayakkabıları sergilemek” fikri ile yola çıktıklarını söyleyen müzede aynı zamanda ”DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) Balkanlar Komitesi ve BULTİŞAD (Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Yardımcılığı görevlerini de Bulgaristan’da başarıyla yürüten Edis Emre’nin ayakkabılarına da yer verildi.

2012 yılında kurulan ve hem Dünyada hem de Türkiye’de topluma mal olmuş günümüz seçkin sanatçı, akademisyen, şair, yazar, sporcu ve devlet adamlarının giydiği ayakkabı örneklerinin sergilendiği Yaşayan Ayakkabı Müzesi Türkiye’de ve dünyada bir ilk olma özelliği de taşımakta.

“Ayakkabılar çok şey anlatır; ayakkabılarla ilgili böyle bir müze projesinin de, ziyaretçilerine geçmiş ve yaşayan kültürle ilgili anlatacağı çok şey olduğu şüphesiz. Ben de ayakkabı sektörüne emek veren biri olarak bu müzenin bir parçası olmaktan onur duydum.” şeklinde konuşan Edis Emre’nin Bulgaristan’ın Dobriç şehrinde sandalet, bot ve iş güvenliği ayakkabıları üreten 25 yıllık fabrikaları mevcut.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar