Başbakan Boyko Borisov, Hemus otoyolunun Yablanitsa ve Boğaza Geçidi arasındaki 9,3 km’lik kesiminin resmi açılışını yaptı. Başbakan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Buraya ilk geldiğimde burası çayır ve dağdı. Sonra taş üstüne taş koyularak bir buçuk yıl içinde, planlanandan 6 ay erken olarak Bulgar inşaatçılarının ileride gururla çok şey anlatacağı harika bir yol yapıldı” diye kaydetti.

Otoyol kesiminin inşaatı, Mart 2018’de başladı ve yaklaşık 6 ay erken bitti. Yatırım, katma değer vergisi (KDV) dahil 66 milyon leva tutarındadır. Proje finansmanı, devlet bütçesinden sağlandı.

Borisov, Hemus otoyolunun Yablanitsa ve Boğaza Geçidi arasındaki kesimi gözden geçirdiği sırada,” Şimdi dinlenme alanları ile güzel görünüyor. İlk önce burası çamur, çakıl, toprak doluydu” diye ifade etti.

Başbakan Hemus yolunun diğer bölümlerinde de sıkı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Borisov’a otoyol kesiminin incelemesinde Başbakan Yardımcıları Tomislav Donçev ve Krasimir Karakaçanov, bakanlar Vladislav Goranov ve Petya Avramova eşlik ettiler.

Başbakan, ”Biz sadece F-16 uçakları satın almıyoruz ve savunma alanında çalışanların maaşlarını yükseltmiyoruz, aynı zamanda hükümet ve koalisyon ortakları sayesinde yollar inşa ediyoruz ve tasarlıyoruz. Ekonomi büyümeye ve gelirler artmaya devam ettiğinde bu ölçüde istikrarlı olmaya devam edersek, 3-4 yıl içinde otoyolun inşaatını bitireceğiz “dedi.

Borisov’un ifadesine göre, yeni kesimin hizmete girmesi Sofya – Varna güzergahında yolculuk yapanlara en az 30 dakika zaman kazandıracak. Başbakan, Plevne – Loveç (Lofça) yolu yakınındaki diğer kesimlerde de sıkı çalışmalar yapıldığını vurguladı. Ayrıca Belokopitovo- Tırgovişte arasındaki kesimde de sıkı çalışmaların sürdüğü anlaşıldı.

Başbakan,” Bu güzergahtaki yol yapım çalışmalarıyla ilgili hiçbir eleştiri olmamalıdır, ne tür korkuluklar, ne tür güvenlik çitlerinin yerleştirildiğini görüyorsunuz, çünkü bu harika bir yapıdır. Bunlar karst arazileri, tüm tarımsal alanlar için altgeçitler ve iki üstgeçit yaptık” dedi.

Başbakan, “Hemus otoyolu inşaatı bitince Kuzey Bulgaristan ekonomik açıdan Güney Bulgaristan gibi olacak. Ekonomi şimdiki ölçüde büyümeye ve gelirler şimdiki oranda artmaya devam ederse, Hemus otoyolunun inşaatı 3-4 yıl içinde bitecek” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar