Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, İsrail Büyükelçisi Şaul Raz Khamis ile görüştü. Başkan, üst düzeydeki diplomatı ilçenin turizmin gelişimine potansiyeli olan tarihi, coğrafya, doğa özellikleri ve kültür mirasıyla tanıştırdı. Sayın Azis, “Kırcaali’nin tarihi, bugünü ve geleceği kadar önemli” diye belirtti. Temaslarda Belediye Başkanı, farklı etnik grup ve dine mensup insanların iyi komşuluk ilişkileri içerisinde olduklarına odaklandı. Daha bir asır önce şehirde kilise, cami ve sinagogun olduğu hatırlatıldı. Yangında yanan sinagogun yanmasına rağmen bulunduğu yere anıt taş konulduğu belirtildi.

İsrail Büyükelçisi, Galilee ilinde bir ilçenin Belediye Başkanı görevinde bulunduğunu ve orada Yahudi ve Müslüman köyleri olup sakinlerinin hep beraber çalışıp yaşamını sürdürdüklerini paylaştı. İsrail Büyükelçisi ile Kırcaali Belediye Başkanı gelecek yatırımlar olasılıkları üzerine konuştular. Belediye Başkanı Kırcaali’de iyi yatırım örneği olarak yabancı yatırımcıların sayesinde faaliyette bulunan Teklas Fabrikası ile Pnevmatika Serta şirketlerini gösterdi. Konuk, bentonit üretimine ilgi duydu. Sayın Azis, bölgede iş dünyasının gelişimine avantaj olarak şehrin Kuzey Avrupa ile Ege Denizi arasında bağlantı yapan Avrupa ulaşım koridoruna yakınlığını belirtti. Görüşme sırasında Başkan, son yıllarda Belediye yönetiminin şehrin imar edilmesi için büyük çabalar verdiğinin altını çizdi. Su Aynası, Üreticiler Pazarı, Kuzey Arpezos Parkı projelerini örnek verdi.

Müh. Azis, Kırcaali’yi modern bir Avrupa şehrine dönüştüren çok sayıdaki Arupa Birliği’nin desteğiyle gerçekleştirilen projeleri de tanıttı. Şaul Raz Khamis, şehrin sahip olduğu potansiyelden çok etkilendi ve Kırcaali’deki yüksek okullar hakkında da bilgi almak istedi.

Büyükelçi, Doğu Rodoplar bölgesinin eşsiz olduğunu söyleyerek, daha iyi tanımak istediğini paylaştı ve Avrupa’dan yatırımcı celbedilmesi konusunda yardımcı olmaya söz verdi.
Belediyenin konuk defterine İsrail Büyükelçisi misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sundu ve Kırcaalilerin refaha erişmelerini diledi.

Şaul Raz Khamis, Dimitır Dimov Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu İsrailli oyun yazarı Edna Maziya’nın Tehlikeli Oyunlar temsilinin cuma akşamı prömiyeri vesilesiyle tiyatro müdürü Dimo Dimov’un davetlisi olarak Kırcaali’yi ziyarette bulundu

 

Kırcaali Haber

Reklamlar