Başbakan ve Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi’nden yapılan açıklamada Tsvetan Tsvetanov’un, GERB Genel Başkanı Boyko Borisov ile yaptığı görüşmeden sonra partideki tüm görevlerinden istifa ettiği bildirildi. Borisov’un Tsvetanov’un istifasını kabul ettiği belirtildi.

Yıllardır yaptığı çalışmalar için Tsvetanov’a teşekkür eden Başbakan ve GERB lideri Borisov, bir gün önce Tsvetanov’un Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçim kampanyasında yer almamasının GERB’in seçim sonuçlarını olumsuz bir şekilde etkilemediğini belirtmişti.

Tsvetan Tsvetanov, iki ay önce adının karıştığı ucuz lüks daire skandalından dolayı GERB Meclis Grubu Başkanlığı görevinden ve milletvekilliğinden istifa etti. Daha sonra Tsvetanov, daire alım satım işlemlerinin yasal olduğunu vurgulayarak kendisine iftira atanları dava açmakla tehdit etti.

Borisov, Tsvetanov’un istifası ile ilgili henüz bir yorum yapmadı, ancak Tsvetanov, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı açıklamada 13 yıl birlikte çalıştıkları parti aktivistlerine teşekkür etti. Tsvetanov, uzun zamandan beri partideki görevlerinden istifa etmeyi düşündüğünü, ancak seçim kampanyası sırasında soğukkanlılığını korumak istediği için bunu şimdi yaptığını belirtti.

GERB Meclis Grubu Başkanı Daniela Daritkova, Tsvetanov’un GERB üyesi olmaya devam edeceğini açıkladı.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar