Meclis’te hükümete karşı güvenoyu tartışması yapılacaktı, fakat GERB ve Ataka partisinden milletvekillerin kaydını yaptırmadığı için gereken çoğunluk sağlanamadı. İki kere çoğunluk sağlanılması denendi, ikincisinde Bulgar Sosyalist Partisi’nden (BSP) 70 ve Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) 33 olmak üzere toplam 103 milletvekili toplandı. İki partinin toplam 120 milletvekillisi var. bulgaristan-meclisi

Güvenoyu tartışması isteyen GERB partisi lideri Boyko Borisov, hükümet ortakları BSP, HÖH ve Ataka’nın kendilerinin hükümeti desteklemediklerini kaydetti.

Kendi tarafından BSP Genel Başkanı Sergey Stanişev de GERB partisinin güvenoyu tartışması için imkan sağlayamayarak rezilliği önlediğine dair yorumda bulundu.

HÖH Başkanı Lütfi Mestan olayı, “Boyko Borisov’un tutumu siyasi bencillik. Akıllanıp yarın Meclis oturumuna katılmasını umuyorum” diye yorumladı.

Sayın Mestan’ın ifadesine göre GERB milletvekilleri bugünkü güvenoyu tartışmalarında gensoru önergesini kabul ettiremeyeceklerini bildikleri için Meclis kaydını yaptırmamışlardır. Lütfi Mestan, Borisov’un çaresizlik içinde olduğunu ve onurunu korumak için GERB Meclis Grubu’na oturuma katılmamaları emrini vermiştir.

Gensoru önergesi 19 Eylül’de GERB partisinin Parlamenter Grubu tarafından sunuldu. Nedenin hükümetin yatırım tasarlanması alanında başarısız politikası olduğu belirtiliyor. Meclis’in yönetmeliğine göre en geç 7 gün içinde güvenoyu tartışması yapılması gerekir, bu süre 26 Eylül 2013 tarihinde sona eriyor.

Yarın Parlamento’nun oturumu olması bekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar