Çernooçene (Yenipazar) ilçesine bağlı Vojdovo (Emiroğullar) köyüne yakın bir mevkide bulunan “Emiroğullar” denilen yerde yapılan sağlık ve bereket mevlidi bölgeden onlarca Müslüman’ı bir araya topladı.

Mevlit, bölgede yaz ve sonbahar aylarında geleneksel olarak sağlık, bereket ve refah için yapılan mevlitlerin Ramazan ayından sonra ilkidir. Bu yıl mevlitler, Ramazan ayından dolayı bir ay geç başladı.

Bölge imamları, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Mevlid-i Şerif okudular, sağlık ve bereket için dua ettiler.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, mevlit merasimine konuk olan katıldı. Katılımcıları selamlayan Belediye Başkanı, gelenekleri korumayı başardıkları için teşekkür etti.

Mevlit, Vojdovo Köyü Cami Encümenliği tarafından Vojdovo, Draganovo (Şabanköy), Pryaporets (Bayraktar Mahalle), Srednevo (Orta Mahalle) ve Bostantsi (Bostancılar) muhtarlıklarının destekleriyle organize edildi.

Vojdovo Köyü Cami Encümen üyeleri, mevlidin organize edilmesinde desteklerini esirgemeyen köy muhtarlarına şükranlığını ifade ederek, katkıda bulunan yerlilere ve diğer hayırseverlere en içten teşekkürlerini sundular.

Mevlitler, bölgede insanlara bir araya gelip sohbet etme imkanı veriyor. Kuraklık olduğu zamanlarda yağmur duası yapılıyor.

Mevlide katılan herkese Vojdovo köyünden usta aşçı Halil ağabeyin hazırladığı etli pilav ikram edildi.

Vızel (Cıngazköy), Vodaç (Çubuklu), Dyadovsko (Dedeköy), Beli Vir (Mındırağaç), Paniçkovo (Çanakçı), Gabrovo (Gabra), Jenda (Yaşlıköy), Sokolite (Şahinler), Bezvodno (Susuz), Rusalina (Hocalar) ve başka yerleşim yerlerinde de mevlitler yapılacak. Bölgede yapılan mevlitler, gelenek icabı sonbaharın başında Kableşkovo (Şabanlar) köyünde yapılacak sağlık ve bereket mevlidi ile sona erecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar