Kırcaali Birleşik Çocuk Merkezi’nde (ODK) dün Felaketi Gözlerimle Gördüm başlığı altında bir resim sergisi açıldı. Eserleriyle derece elde eden yaratıcılar ödüllendirildi. İl düzeyinde yapılan resim yarışmasına 213 öğrenci katıldı. Onlar resim çalışmalarında konuyu işlediler.
felaketi-gozlerimle-gordum-resim-yarismasiKatılımcılar 6-9, 10-14 ve 15-18 yaş grupları kategorilerine ayrılarak yarıştılar.

Birinci yaş grubunda birinci Kırcaali Petko Slaveykov Lisesi’nden Sinem Mümünali ve Ençets köyü Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu’ndan Esra Üseyin, ikinci yine Petko Slaveykov Lisesi’nden Habibe Kirova ve Tülin Seidahmed ve üçüncü yine aynı okuldan Emine Halil ve Desislava Mirçeva oldular.

İkinci yaş grubunda iki birinci yeri Gruevo köyü Nikola Vaptsarov İlköğretim Okulu’ndan Senem Aliosman ve Momçilgrad Dr. Petar Beron İlköğretim Okulu’ndan Işıl Halil kazandı.

İkinci yere Entçets Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu’ndan Burçin Ferad’ın ve Krumovgrad Vasil Levski Lisesi’nden Hülya Bekir’in resimleri, üçüncüye ise Kırcaali Vladimir Dimitrov Maystora Lisesi’nden Pavel Sarlov ile Teodora Kostova dizildiler. Üçüncü yaş grubunda ikinci yeri Çorbacıysko köyü Hristo Botev Lisesi’nden Serdar Mehmed aldı
Derece elde eden yaratıcılara Yangın Güvenliği ve Nüfus Koruma İl Şube Müdürü Komiser Hristo Todorov birer takdir belgesi ile maddi ödüller sundu.

Jürinin seçtiği 80 resmin yer aldığı sergi ODK binasında 14 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.
Yarışmada ilk defa 2002 yılında Nüfus Koruma Devlet Ajansı’nın girişimiyle Felaketi Gözlerimle Gördüm başlığında gerçekleştiriliyor. Bundan 7 yıl önce ise Avrupa Konseyi’ne bağlı Büyük Riskler İçin Kısmi Anlaşma Sekreterliği himayesi altında uluslararası yarışma düzeyine çıkıyor.

Yarışma Eğitim Bakanlığı ve Milli Kültür Sarayı ile ortaklaşa organize ediliyor. Kırcaali İli’nde ise Bölge Eğitim Müfettişliği’nin yardımıyla düzenlendi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar