Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı 23 Temmuz 2019 tarihinde Salı günü Başmüftülüğü ziyaret etti. Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu Bulgaristan – Türkiye 2014 – 2020 Uluslararası Entegre Programı üzerine yapılan ikinci teklifin sonucunda onay görmesi vesilesiyle sözleşmelerin taraflara dağıtılması sebebiyle Bulgaristan’a yapmış olduğu resmi ziyaret kapsamında Bulgaristan Müslümanlar Kurulunu da ziyaret etme imkânı buldu kendileri.

Yapmış oldukları görüşme esnasında Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Başmüftü Dr. Mustafa Hacı’ya Bulgaristan ve Türkiye arasında vuku bulmakta olan Uluslararası programlardan bahsetti. Kendi açısından Başmüftü Dr. Mustafa Hacı da bu onur verici ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu ve iki ülke arasında yapılan bu güzel projelerin başarılı ve verimli olmaları noktasında temennilerde bulundu.

Bu ziyaret son iki ay içerisinde Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından Başmüftülüğe yapılmış ikinci ziyarettir. Saygı ve takdir göstergesi olarak Başmüftü, kıymetli konuğuna otantik, el dokuması olan ve Rodopları anımsatan bir çanta hediye etti.

Bulgaristan Başmüftülüğü

Reklamlar