Ardino (Eğirdere) Belediye Başkanı Resmi Murat, kökenleri Ardino’nun Svetulka (Çangallı) köyüne dayanan Türkiye eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ve Bulgaristan’ın eski Bursa Fahri Konsolosu Hayati Korkmaz ve Türkiye’deki İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Fuat Geçen’i makamında kabul etti. Türkiyeli konuklar, Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programı kapsamında olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun anıtının açılışına katılmak için Bulgaristan’a geldiler. Görüşmede Belediye Meclisi Başkanı Sezgin Bayram da hazır bulundu.

Belediye Başkanı Resmi Murat, konuklarına belediyenin yürüttüğü çalışmalar, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen programlar kapsamında gerçekleştirilen projeler ve belediye yönetiminin, kasabanın geleceğine yönelik planları hakkında bilgi verdi.

Ertuğrul Yalçınbayır,” Sıla sevgisini her an içimde taşıyorum. Her zaman buraya büyük bir heyecanla geliyorum. Köyümü ziyaret ettim ve çocukluk yıllarımdan anılarımı tazeledim. Ardino, daima kalbimde ve yüreğimde” diye ifade etti.

İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Fuat Geçen, ilk defa Ardino’yu ziyaret ettiğini söyledi. Geçen,”Ardino çok güzel, temiz, yeşil ve sakin bir kasaba” dedi.

Belediye Başkanı, görüşmenin sonunda konuklara Şeytan Köprüsü heykelciği hediye etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar