Yıllardır “Güzelliğe evet!” inisyatifi, Razgrad Kadınlar Federasyonu ve Razgrad Belediyesi tarafından ortaklaşa  olarak düzenleniyor. Kampanyanın amacı en şirin bahçelerin, dinlenme mekanları ve terasların sahiplerini teşvik etmektir, onların etrafı çiçeklerle süsleyip ortamı güzelleştirme çabalarını ödüllendirmektir.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da katılımcılar farklı kategoride yarıştı: en güzel çiçekli teras veya ev bahçesi, en güzel toplu yeme içme mekanı bahçesi, en güzel anaokulu veya okul avlusu, şirket veya ofis önündeki en bakımlı çiçekli alan ve en şirin ve bakımlı köy bahçesi.

“Razgrad Kadınlar Federasyonu, tüm siyasi partilerin kadın kolları, Emekliler Birliği, Engelliler Birliği’nden kadinları çatısı altında topluyor. Amacımız, Razgrdad’taki kadın ve çocuklara yardım etmektir” dedi bayan Lyubka Stoyanova ve devam etti:

Yürüttüğümüz birçok etkinlik arasında büyük bir sevgiyle Razgrad Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz “Da, na krasotata!”, “Güzelliğe evet!” etkinliğidir. Her yıl Nisan ayının başında bir basın toplantısıyla yarışmamızın başlangıcını ve telefonlarımızı ilan ediyoruz ve halkımızı katılmaya davet ediyoruz. Birçok vatandaşımız bizi arıyor. Bu yıl, Temmuz ayının başında bir komisyon önce Razgrad şehrinde yaklaşık 60 adresi ve daha sonra da bu yıl köy muhtarları tarafından yarışmaya katılma isteğini beyan eden Getsovo, Osenets, Ostrovçe, Balkanski ve Prostorno köylerini teker teker gezdi. Geçen yıl daha fazla köy katılmıştı, ama herşey köy muhtarlarının talebine bağlı. Eylül ayında dikkatimizi çeken, beğenimizi kazanan bahçeleri bir kez daha geziyoruz. Daha sonra komisyon bir araya geliyor ve en güzellerini seçiyor.

Yarışma birkaç kategoride yürütülüyor-“ En güzel ev bahçesi”, “En güzel balkon”, “En güzel apartman bahçesi “, “ En güzel yeme içme mekanı yaz bahçesi” ve “En güzel  okul bahçesi” ve “En güzel şirket bahçesi”. 2021 yılında Razgrad’ta 19, köylerde ise 13 bahçe seçildi.

Düzenlediğimiz konserde toplanılan bağışlarda hasta çocuklara yardım ediyoruz ve geçen bu 11 yıl zarfında birçok çocuğa destek olduk. Bu yıl pandemiden dolayı konseri düzenleyemedik.

Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum, onlar da bahçelerini bu güzelliğe layık gördüğümüz için teşekkür ediyorlar. Komisyon bahçelere gezerken gördüğümüz o güzellikleri size anlatamam. Ev sahiplerinin böyle güzel bahçeler yaratma çabası takdire şayan, çünkü bu bahçeler Razgrad’a güzellik katmakla kalmıyor, şehrin görünümü değiştriyor.” Geçen yıl Mortagonovo köyünde beş evin bahçesindeki güzellikler göz kamaştırdı, ama bu yıl oradan katıulım talebi gelmedi” dedi.

2021 yılının “En güzel Razgrad bahçesi” sahibi aslen Ostrovo köyünden olup Razgrad’da yaşayan Emine Kadir oldu. Birinciliği, İrina Yakimova ile paylaştı.

Bulgaristan Radyosuna konuşan Emine Kadir, çiçeklere olan sevgisini dile getiriken şunları söyledi:

“Çiçeklere sevgim çocukluğuma dayanıyor. Ve bu sevgiyi annem Vesile’ye borçluyum. Annem hep derdi: “Çiçeksiz ev, kalpsiz beden gibidir. Her insan çiçekleri sevmeli, çünkü insanlar çiçek gibidir. Çiçekler, insan gibi konuşurlar. Onların konuşmaları, kendi güzellikleridir, renkleridir, kokularıdır. Onlar bizim ruhumuza, hayatımıza Allah tarafından sunulmuştur. Güzel ve mükemmel canlılardır”.

Bahçemin küçük olmasına rağmen, tutun akçabardaklardan, ta kış Kasım patlarına kadar, gördüğüm görmediğim her türlü çiçeğe merak sardığım için hepsini edinmeye çalışırım, komşular arasında da değiş dokuş yaparız…

Özellikle bu pandemi günlerinde sanki çiçekler de bizim derdimizi paylaşıyor. Boş zamanlarımda belgesel izlemeyi, her türlü müziği dinlemeyi severim. Çok güzel ve şirin bir radyom var, oradan da Bulgaristan Radyosunu dinlerim. Osman Aziz’in, Ahmet Cumalı’nın, Kadriye Latif’in türkülerine hayranım”.

Reklamlar