Ayın sonuna kadar ilk koronavirüs aşılarının uygulanması bekleniyor

Covid-19 ile mücadelede oluşturulan Ulusal Eylem Masası, dün teklif edilen salgın önlemlerini onayladı. Buna göre gece mekanları, restoran ve AVM’ler 31 Ocak tarihine kadar kapalı kalacak, 4. sınıfa kadar öğrenciler, kreş ve anaokuluna giden çocuklar okula 4 Ocak’ta dönecek, yeni yılın başında tiyatro, müze ve galeriler, kapılarını yüzde 30 doluluk oranı şartı ile açacak.

Sağlık ve Ekonomi bakanları Kostadin Angelov ve Lıçezar Borisov, mağaza zincirleri temsilcilerini salgın önlemlerine uymaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan devlet sağlık başmüfettişi doç. Angel Kunçev, “Aksi halde onları kapatmak zorunda kalırız” dedi.Doç. Angel KunçevDoç. Angel Kunçev

Yılın sonuna kadar koronavirüse karşı ilk aşıların uygulanması bekleniyor. Bu vesile ile Ulusal Eylem Masası yöneticisi gen. Ventsislav Mutafçiyski, bütün vatandaşları aşı olmaya, doktorları ise hastalarına aşıların faydalarını anlatmaya çağırdı.Gen. Ventsislav Mutafçiyski.Gen. Ventsislav Mutafçiyski.

Eğitim Bakanı Krasimir Vılçev, çocukların okula dönmesi konusunda yaş gruplarına göre farklı yaklaşımın uygulanacağını açıkladı. Bakan Vılçev, küçük öğrencilerin virüsü daha küçük derecede bulaştırdıklarını öne sürdü. Krasimir VılçevKrasimir Vılçev

Çocuklarını şimdilik okula göndermek istemeyen ebeveynlerin uzaktan eğitim başvurusu sunmaları gerektiğini belirten eğitim bakanı şimdiye kadar 1000 başvurunun alındığını belirtti.

Sosyal Hizmetler Bakanı Denitsa Saçeva kapanan iş sektörlerinde çalışanlara yönelik günde 24 leva /12 avro/ tazminat önleminin yılın sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Sözlerine göre şimdiye kadar işverenlerden toplam 19 500 çalışanı kapsayan 4 bin başvuru alındı.Denitsa SaçevaDenitsa Saçeva

Otelcilik, restorancılık ve turizme yönelik 60/40 ve 80/20 önlemleri ise 31 Mart gününe kadar uygulanmaya devam edecek.

Ekonomi Bakanı Borisov, Pazartesinden itibaren iş sektörü temsilcilerinin Ulusal Gelir İdaresi NAP ile birlikte geliştirilen önlemlerden faydalanmak üzere müracaat edebileceklerini açıkladı. Önümüzdeki yılın başında ise cirosu 500 bin levanın /256 bin avro/ üzerinde olan “büyük ölçekli küçük işletmelere” yönelik destek önlemi yürürlüğe girecek.Lıçezar BorisovLıçezar Borisov

Bulgaristan, koronavirüsten ölüm oranı açısından yine 1. Sırada, hastalanma oranı açısından ise 14. sırada yer aldı.

Son bir hafta içinde iyileşen 18 907 kişi ile salgının başından bu yana sağlığına kavuşanların toplam sayısı 90 510 kişi oldu.

Ülke genelinde hastane doluluk oranları ile ilgili veriler ise ağır komlikasyon gelişmeyen hastalara ayrılan yatakların yüzde 52 oranında, yoğun bakım ünitelerinin ise yüzde 44 oranında dolu olduğunu gösteriyor.

BNR

Reklamlar