2003 yılında kurulan Edirne Balkan Türkleri Federasyonu’nun 6. Genel Kurulu, 04 Mart 2018 tarihinde Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Katılımın oldukça yüksek olduğu Genel kurula; Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet HOCA, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfeddin HACIOĞLU, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü kurucusu Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Edirne İl Milli eğitim Müdürü Hakan CİRİT, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin DUYGUN, Dost Partisi Pazarcık İl Koordinatörü Naim SADIK ve delegelerin katılımı ile gerçekleşti.

Gündem maddelerine göre gerçekleşen Genel Kurulu yönetmek üzere Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Sabri MUTLU, Yüksel MERT, Besim BONCUK seçildi.

Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemiz uğruna canlarını veren şehitlerimiz ve Afrin şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edildi.

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Nedim DÖNMEZ üç yıllık süre içinde çalışmalarındaki katkılarından dolayı Yönetim ve Denetleme Kurullarında görev alan arkadaşlara teşekkür etti. Yapılan diğer konuşmalarda; Türkiye’nin geçtiği zor süreçten bir an önce kurtulabilmesi için birlikten, birlikte hareket etmekten bahsedildi. Özellikle ulusal ve uluslararası ilişkileri sivil toplum kuruluşlarının belirlediği üzerinde duruldu. Tüm konuşmalarda Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı olan Balkan Göçmenleri, Türkiye’nin iç ve dış mihraklara karşı mücadelesinde her zaman destekçisi olacağı vurgusu yapıldı. Ayrıca bu ülkeye kasteden düşmanlara karşı gerekirse aynen Afrin operasyonunda olduğu gibi tüm sınır ötesi operasyonlara destek mesajları verildi.

2015-2018 yılları arasında Yönetim Kurulu ve denetleme kurulu raporları okundu.

Yapılan seçimlerde Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Yönetim Kuruluna aşağıdaki liste seçildi;

1. Erhan PEKKAN
2. Cengiz DANE
3. Semih TABAKÖZ
4. Erol ATEŞ
5. Veli ÖNER
6. Cevat GÜNEŞ
7. Erol ULU
8. Nedim DÖNMEZ
9. Mümüm GENÇOĞLU
10. Fatma ÖZCAN
11. Hikmet ÇAVUŞOĞLU
12. Ali HACIOĞLU
13. Atıf MUTLU
14. İsmail KOCAKÖSE
15. Dinçer BAŞARAN

Denetim Kurulu Üyeliklerine seçilenler;
1. Cevat SEDES
2. Bircan GÜNGÖR
3. Sevda TANDOĞAN

Erhan PEKKAN tarafından katılımcılara güvenlerinden dolayı teşekkür konuşması ile Genel Kurul toplantısı sona erdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar