İki yıl önce sanat terapisi odasının açılışından sonra Kırcaali’deki özel eğitim gereksinimli çocukların okuduğu Dr. Petar Beron Okulu’nda Duyu Bütünleme Salonu açıldı. Salon, yıllardır okula yardımcı olan Fransız Hyacinth Odyuro Vakfı’nın desteğiyle donatılmıştı. Açılış törenine çok sayıda davetli, öğretmen ve çocuklar katıldı. dr-petar-beron-okuluna-duyu-butunleme-salonuEğitimci, öğrenci ve ebeveynlerin sevincini paylaşmak için vakfın ve Kırcaali’deki Pnevmatika-Serta şirketinin temsilcileri Julien Rishyo ve Mariana Markova da törende hazır bulundular. Okul müdürü Emiliya Mitreva, törene katılanlar huzurunda, “Uzun zamandır beklenen, çocuklarımızın dediği gibi sihirli oda artık bir gerçek ve biz her geçen yıl okulun modernize edilip özel eğitim ihtiyaçları olan çocuklarla çalışmak için modern imkanlar sunmasından çok memnunuz” dedi.

Müdür, salonun Hollanda modeli üzerine inşa edildiğini açıkladı. Salonda program doğrultusunda otizm, Down sendromlu ve gelişim bozukluğu hastası çocuklarla çalışmalar yapılması planlanıyor. Duyu Bütünleme Salonu, Kırcaali bölgesinde bu tipten ilk edinim, ona ekipman sağlanması için 3 bin euro yatırım yapılmıştır.

Öğretmen ve öğrencileri yeni edinim için Julien Rishyo ve Mariana Markova’dan başka, Kırcaali Eğitim Müfettişliği Entegre Eğitim Müdürlüğü’nde kıdemli uzman Yordanka Popoyaneva tebrik etti. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’i temsilen Eğitim Müdürü Neli Popova tebrik mektubu okudu ve öğretmen kadrosu ile desteğiyle salonun ekipmanla donatıldığı bağışçıları alkışladı.

Mariyana Markova, “Fransız Hyacinth Odyuro Vakfı, Bulgaristan’da ilk bağışları 2006 yılında ve 2007’de Plovdiv şehrinde yapıyor. 2008 yılından beri yetimler yurtları, engelliler merkezlerini desteklemek için bağışlarda bulunuyor. Bulgar Kızılhaç Örgütü’nün aracılığıyla Yan Bibiyan Birleşik Çocuk Kurumu, Huzurevi, Kimsesiz Çocuklar Yurdu, Kırcaali Hastanesi’ne de yardım ediyor” diye bildirdi. Onun ifadesine göre yardımın hemen hemen yüzde 60’ı Dr. Petır Beron Okulu’na yapılıyor, vakıf her yıl bu okuldan çocukları yaz tatiline gönderiyor.

Julien Rishyo, “Bağışlarımızdan çocukların faydalanmalarından çok memnunuz ve okul ve başka sosyal kurumlarla iyi ortaklığı devam ettireceğiz” dedi.

Dr. Petır Beron Okulu’nda tüm Kırcaali ilinden toplam 96 çocuk eğitim görüyor. Bu yazın okul binasının bir kısmında onarım yapıldı. Sınıf odaları, beden eğitimi salonu, pencere doğramaları yenilendi. Bu işler için 18 bin levadan fazla para harcandı. Şu anda okul binasının enerji tasarrufu programları kapsamında yenilenmesi için çaba harcanıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar