Alman Der Spiegel” dergisi, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve eski Başsavcı Sotir Tsatsarov’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik darbe girişiminin ardından Türkiye vatandaşlarının Ankara’ya teslim edilmesi konusunda Türk istihbaratı ile görüştüğünü iddia ediyor.

BNR, derginin Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği belgelerine dayandığını duyurdu.

Avrupa mahkemeleri, Temmuz 2016’da, davalardaki siyasi gerekçeler nedeniyle aranan Türkiye vatandaşlarını Türk makamlarına teslim etmeyi reddetti.

“Der Spiegel” devamla şunları yazıyor: “Boyko Borisov ve Bulgaristan Devlet İstihbaratı şefi, darbe girişiminin hemen ardından Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi ile bir araya geldi. Ankara, Türk iş adamı Abdullah Büyük’in iadesini talep etti.Ardından daha yedi Türkiye vatandaşı iade edildi”

Tsatsarov haberle ilgili kendi konumunu açıklarken, “O sırada ne ben Başsavcı olarak, ne de savcılık bu prosedüre katılmadı. “Büyük’ün Türk yetkililerine iletilmesi iade yoluyla değil, Bulgaristan’da Yabancılar Yasasına göre gerçekleştirildi.” diye yazdı.

Tsatsarov’un açıklaması, şu anda başkanı olan Yolsuzlukla Mücadele ve Yasadışı Yollarla Edinilen Mülkleri Müsadere Komisyonu’nun sitesinde yayınlandı.

BNR

Reklamlar