Çin yatırımcıları, Bulgaristan’da tahıl, mısır ve üzüm yetiştirmeyi planlıyor. Örneğin genç iş adamı Tseng Tson, Kuzey Bulgaristan’ın Lom şehri yakınlarında 4 bin dekar bağa sahip. Bu alanda hiç tecribeye sahip olmamasına rağmen Tseng Tson, bundan 5 yıl önce bağ satın almıştır.

“Buraya geldik, en yüksek tepeye tırmandık, oradan Tuna’yı gördük ve işte o anda karar verdik” diye anlatıyor Tseng Tson. Geçen yılın sonundan itibaren Tson, Çin pazarında satılan Bulgar şarabı üretiyor ve 2 yıla kadar kendi mahzenini de kurmayı amaçlıyor. 

Geçen yılın sonunda 40-50 bin şişe ithal ettik ve şarap siparişlerimiz gelmeye devam ediyor ” diye belirtirken ülkemizdeki düşük vergilerinin onu buraya getirmek için başlıca nedeninin olduğunu da anlatıyor.

Bir  Bulgaristan özel televizyonu, Çin ile Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Arasında Tarımsal İşbirliğinin Desteklenmesi Merkezi’nin verilerine dayanarak “Ağır sanayinin olmaması, ülkenizin temiz çevreye sahip olduğu anlamına geliyor. Yani, burada son derece kaliteli ürünler yetişrirlebilir“ açıklmasına yer verdi.

 

BNR

Reklamlar