Et ürünleri üreticisi Kiril Vıtev, Bulgaristan Ulusal Radyosu’na verdiği söyleşide: AB’nin kabul ettiği “Çiftlikten sofraya” stratejisi için hazır değiliz” diye belirtti.

Stratejinin amacı tarımsal gıda zincirindeki katılımcıları (tarlalardaki çiftçiler, üreticiler, satıcılar ve tüketiciler) birleştirmek.

“Ancak Bulgaristan’da bu tür organizasyon yok” dedi Kiril Vıtev ve 20. yüzyılın 30’lu yıllarında Bulgaristan’da çok güçlü kooperatifler olduğunu, bu sayede de ülkemizin Avrupa’da en büyük meyve, sebze, et ve süt ürünleri ihracatı yapan ülkeler arasında olduğunu hatırlattı.

Vıtev’e göre, stratejiye hazır olabilmemiz için sektördeki organizasyonların yasasında değişiklikler yaparak bu kuruluşların hakları ve sorumlulukları olan birer organizasyona dönüştürülmesi gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde sektör organizasyonlarının sorunu nerede yeni piyasa bulacakları ve tüketicinin güvenini nasıl kazanacakları. Bizde ise bu organizasyonların sorunu üyelik aidatlarını nasıl toplayacakları, diye belirtti girişimci Kiril Vıtev.

BNR

Reklamlar