Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Kırcaali Bölge Müdürlüğü görevlileri, Çernooçene (Yenipazar) Merkez Camiinde kılınan Cuma namazı sonrasında kışın ısıtma sezonunda evlerde yangınların önlenmesine yönelik tedbirler hakkında bilgi verdi. Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Kırcaali Bölge Müdürü Başmüfettiş İvan Stefanov, ülkenin istatistiklerine göre geçen yıllarda ısıtma sezonlarında meydana gelen yangınlarda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların çoğunlukla yaşlı insanlar olduğunu kaydetti.

Başmüfettiş Stefanov, “Cuma namazı farklı yerleşim yerlerinden pek çok insanı bir araya getiriyor. Onların bir bölümü bu potansiyel olarak riskli yaş grubuna aittir ve böylece onların çoğuna ulaşıyoruz” diye ekledi.

Başmüfettiş İvan Stefanov ve itfaiye görevlisi olan Günay Mehmet, müminlere kışın evlerde meydana gelen yangınların nedenlerini, yangın güvenliği için temel kuralları, en yaygın hataları açıkladılar. İtfaiyeciler, müminlere gazlı ısıtma, yemek pişirme sobaları ve diğer cihazların kullanımında meydana gelen kaza durumlarında mevcut araçlarla ilk önlemler hakkında bilgi verdiler.

Müminler, gaz sobası ile ısıtılan odalara mutlaka doğal olarak havalandırma sağlanması gerektiğini öğrendiler. İtfaiyeciler, ayrıca yoğun olarak kullanılan LPG’nin nasıl kullanılması gerektiğini gösterdi.

 

İsmail İsmail, Kırcaali Haber

Reklamlar