Bursa Nilüfer Sevgi Korosu, 24 Mayıs Slav Alfabesi ve Bulgar Kültürü Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programları kapsamında sahne almak üzere Bulgaristan’da turnede bulunuyor. Koro, doktorlar, öğretim görevlileri, mühendisler, emekliler olmak üzere farklı mesleklere sahip 45 müzisyen ve koro şarkıcısından oluşmakta. Koro üyelerini birleştiren şey, müzik sevgisinde birleşen Filibe, Asenovgrad (Stanimaka), Kırcaali, Ardino (Eğridere), Haskovo (Hasköy), Dimitrovgrad (Kayacık), Razgrad (Hazargrat) ve başka Bulgar şehirlerinden gelen göçmenler olmalarıdır. Koroda yer alan 10 müzisyen, akordeon, klarnet, trompet, flüt, klavye, bass gitar, tambur, vurmalı çalgı çalıyor.

Sevgi Korosu’nun şefi, 1989’da Adana ve 2000’de Bursa’da senfoni orkestraları kuran ve yöneten Şef Meltun Kadıoğlu’dur. Filibe’deki Müzik Okulu’nu ve 1975 yılında o zamanki Yüksek Müzikal Pedagoji Enstitüsü’nü bitirdi. Fagot, saksafon, akordeon ve piyano çalar. 2004 yılında üzere farklı mesleklere sahip Bulgaristan göçmenlerinin yer aldığı Sevgi Korosu’nu kurdu. Bulgar, Anadolu ve Balkan müziği repertuvarına sahip koro, Romanya, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan’da turnelerde bulundu.

Sevgi Korosu, 17 Mayıs 2019’da saat 18.00’de Ardino Rodopska İskra Halk Toplum Merkezi binasında ve 18 Mayıs’ta Kırcaali Kültür Evi’nde konser sunacak. Sevgi Korosu ile birlikte programda Ardino Rodopska İskra Halk Toplum Merkezi’nin çatısı altındaki Türk Halk Müziği Kadın Korosu ve Kırcaali Buket Kadın Korosu da sahne alacak.

Sevgi Korosu, 24 Mayıs Slav Alfabesi ve Bulgar Kültürü Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programları ve Ramazan ayı vesilesiyle Ardino ve Kırcaali belediye başkanları Resmi Murat ve Hasan Azis’in daveti üzerine Bulgaristan’da turnede bulunuyor.

Konserlerden önce Sevgi Korosu üyeleri, çoğunun ailelerinin kökenlerinin dayandığı 2019 Avrupa Kültür Başkenti olan herkesin sevdiği Filibe kentini ziyaret ettiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar