9 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla T.C. Burgaz Başkonsolosluğu tarafından resepsiyon düzenlenerek Türkiye Cumhuriyetinin 96.yılı kutlandı.

28 Ekim 2016 pazartesi günü Pomorie Grand Hotel’de düzenlenen resepsiyonda Başkonsolos Senem Güzel, davetliler kapıda karşıladı.

Etkinlik Türkiye ve Bulgaristan’ın milli marşalarının okunmasıyla başladı.

Selamlama konuşması yapan Başkonsolos Senem Güzel, 2 Eylül itibariyle Burgaz’daki görevine başladığını belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Bulgaristan’ın bu güzel şehrine Başkonsolos olarak atandığım ilk günden itibaren büyük bir heyecan ve onur duydum. Bulgaristan bizim komşumuz, dostumuz ve müttefikimiz. Bizim için önemli bir ülke. Şunu mutlulukla söyleyebiliriz ki Bulgaristan ile ilişkilerimiz bugün her zamankinden daha güçlüdür. İki ilişkileri daha da geliştirmeye yönelik siyasi irade her iki tarafta mevcuttur. Bulgaristan Başbakanı Sayın Boyko Borisov’u 2018 yılında çeşitli vesilelerle 3 kez ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Keza, Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer Bakanlarımız da 2018 ve 2019 yıllarında yine çeşitli vesilelerle Bulgaristan’ı ziyaret ettiler. İlerleyen dönemde bu üst düzey ziyaretlerin artarak devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Güzel, Bulgaristan’da yaşayan soydaşları iki ülke arasında bir dostluk ve kültür köprüsü ve Bulgar toplumunun bir zenginliği olarak gördüklerini belirtti.

İkili ticaret ve yatırımlara değinen Güzel, “İkili ticaretimiz ve yatırımlarımız iyi bir tabloya işaret etmekte ancak rakamları arttırmak için daha çok çalışmalıyız diye düşünüyoruz. Türkiye son dönemde büyük altyapı ve enerji projelerini hayata geçirmiştir. Bu projeler şüphesiz Bulgaristan ekonomisine de fayda sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin komşuluğa yaraşır biçimde ortak çabalarımızla her alanda güçleneceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Resepsiyona belediye başkanları, sanat ve kültür dünyasından isimler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Bizim Gazete

Reklamlar