Bayrampaşa’da Kaymakamımız Dr. Soner ŞENEL’i makamında ziyaret ettik. Bulgaristan’da 100 gündür süren mitingleri kendilerine anlattık. Bulgaristan’da bulunan partileri ve yeni kurulan ve kurulacak olan partiler konusunda bilgi verdik. Bulgaristan Türklerinin son durumunu anlattık, ayrıca Bulgaristan’da yapılacak mart 2021 genel seçimler için raporumuzu kendilerine teslim ettik.

Bulgaristan’da yapılacak Mart 2021 genel seçimler için daha şimdiden başlamamız gerektiğini ve bu konuda programımızı da kendilerine sunduk. Bayrampaşa İstanbul’da Bulgaristanlıların bir merkezi haline getirmek istediğimizi ve bu konuda çalışmalarımız sadece Bayrampaşa ile sınırlı olmadığını organizasyonumuzun tüm Türkiye’yi kapsayan bir raporumuzu kendilerine sunduklarımızı. 2021 Genel Seçimlerde Bulgaristan’da yaşayan Türklere elimizden gelen her tür katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu belirttik.

Ayrıca Türkiye artık dünyada tüm Türklerin yanında olacaklarını belirtirken bildiğiniz gibi bu gün Türkiye Parlamentosundan Afrika teskeresi çıkmıştır bu da dünya için çok önemli olduğunu bilincindeyiz.

Son olarak bizler Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerinde Mahale muhtarları ve Bulgaristanlıların toplandığı kafelerde çalışmalara başladıklarımızı ve burada bulunan tüm çift vatandaşların tespitlere başlandığını kendilerine bilgi verdik. Daha ileride diğer ilçelere ve bölgelerde de devam edeceğimizi belirtik.

Güzel bir sohbetimizden sonra kendisine Bulgaristan Raporumuzu ve “Bulgaristan Türkleri Kimlik Mücadelesi” ve “Türk Dünyasında bir Bulgaristan Türk’ü 50 yıllık Mücadele” kitaplarımı kendilerine taktim ettik.

BULTÜRK Derneği

Reklamlar