Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Edis Emre, Başkan Vekili Ömer Eren ve Odanın Genel Müdürü Ventsislav Venkov, geçen hafta Ankara ve İstanbul’da bir dizi temaslarda bulundular.

Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ev sahipliğinde Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yapılan toplantıda, geleceğe dönük ortak çalışmalar ve iş birliği konuları ele alındı.

Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ahmet Zeytinoğlu ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz katıldılar.

Ankara ziyareti kapsamında heyet, Ankara Odasını ziyaret edip ASO Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Cabbar ve başka temsilcileri ile bir araya geldi.

Heyet, Türkiye Sağlık Bakanlığı bünyesinde uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye’de sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek amacıyla bu yıl faaliyete geçmiş USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ile bir araya gelip toplantıda yapılabilecek ortak çalışmalar görüşüldü.

Heyetin bir durağı da OSTİM Organize Sanayi Bölgesi oldu. OSTİM, 6.200’den fazla işletme, 60.000’den fazla çalışanın faaliyet gösterdiği bir KOBİ kentidir.

BULTİŞAD heyeti, Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliğini zitaret ederek geçici olarak misyon şefi görevini yürüten Krasimir Tsenovski ile bir araya geldi.

Heyetin İstanbul’daki temasları DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) bünyesindeki Türkiye – Bulgaristan İş Konseyi ile baişladı. Konseyin Başkanı Osman Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda eylül ayının sonunda Plovdiv’de yapılması öngörülen forum dahil olmak üzere yılın sonuna kadar yapılabilecek etkinlikler belirlendi.

Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda gerçekleşen toplantı son derece verimli geçti. Toplantıya Başkonsolos Yardımcısı Petar Arabaciev, Vize Konsolosu Nina Simeonova ve Ticari Ataşe Toşko Tomov katıldılar.

Ziyaret kapsamında gerçekleşen tüm toplantılarda geleceğe dönük yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Reklamlar