Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bulgaristanlı Türk gençlere, “Siz nerede olursanız olun asla yalnız değilsiniz. Arkanızda siyasetiyle, ekonomisiyle, gücü, kuvveti, kudretiyle, nufüzu ve nüfusuyla her alanda güçlü ve kuvvetli bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Bu dün böyleydi, bugün böyle, kıyamete kadar da böyle olacaktır” dedi.
tc-basbakan-yard-bekir-bozdagBozdağ, Birlik Vakfının “Biz kardeşiz” sloganıyla düzenlediği eğitim ve tanıtım projesiyle Türkiye’ye getirilen 120 Bulgaristanlı Türk gencini, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında kabul etti.
“Hepiniz evinize, kardeşlerinizin yanına hoşgeldiniz” sözleriyle gençleri karşılayan Bozdağ, Bulgaristan’daki Türklerin ve Müslümanların iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Türkiye ve Bulgaristan ilişkilerinin çok iyi olmasının, orada yaşayan soydaş ve dindaşların hukukunun daha ileri götürülmesinde etkili olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Türkiye ile Bulgaristan arasında çok boyutlu ilişkilerin olması her iki ülkeye kazandıracaktır ama daha da fazlasını Bulgaristan’a kazandıracaktır” dedi.
Bozdağ, konuk gençlerin bir kısmının Türkçe bilmediğini ve tercüman kullanıldığını hatırlatarak, “Sevgili gençler benim sizlerden bir de ricam olacaktır o da şu:  Şimdi tercüman aracılığıyla sizlerle konuşabiliyorum. Gönül istiyor ki burada kardeşlerimle tercümansız konuşalım. Çünkü kardeşler tercümansız konuşurlar. Onun için Türkçeyi lütfen iyi öğrenin” diye konuştu.
Bulgaristan’daki Türk geçnlerin Bulgarcayı da iyi öğrenmeleri gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, bu tür ziyaretlerin hem dili ve tarihi öğrenme hem de dini bilgileri artırma bakımından çok faydalı olduğuna inandığın söyledi. Bozdağ, “Siz nerede olursanız olun asla yalnız değilsiniz. Arkanızda siyasetiyle, ekonomisiyle, gücü, kuvveti, kudretiyle, nufüzu ve nüfusuyla her alanda güçlü ve kuvvetli bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Bu dün böyleydi, bugün böyle, kıyamete kadar da böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.
Bozdağ, kendisine kılıç hediye eden konuklarına, içerisinde Safahat ve Ömer Seyfettin hikayelerinin de bulunduğu hediye paketleri verdi.
Reklamlar