Yıldırım, Bulgar tarafıyla sorunun çözümü konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Bulgaristan’la sınır geçişlerinde yaşanan sorunlar 28 Mayıs’ta(yarın) İstanbul’da masaya yatırılacak.binali-yildirimKonuyu Bulgar meslektaşı ile Almanya’nın Leipzig kentinde görüşen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bulgar tarafıyla sorunun çözümü konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Bulgaristan ayrıca gurbetçilerin yaz aylarında geçişlerde sorun yaşamaması için ek tedbirler alacağını açıkladı.

Uluslararası Taşımacılık Forumu için Almanya’nın Leipzig kentinde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bulgar meslektaşı ile “yük taşımacılığında sınır geçişlerinde” yaşanan sorunları görüştü.

Soruna bir çözüm getirilmesi için 28 Mayıs’ta İstanbul’da teknik düzeyde görüşmeler gerçekleştirilecek.

Yıldırım, “Kendileri de zaten olayın farkındalar. Bir çözüm üretilmesi konusunda da bizimle hemfikirler. Teknik düzeyde arkadaşlarımız bir araya gelecekler, tekrar bir değerlendirme yapıp işi tamamen gündemden kaldıracaklar” dedi.

GURBETÇİLERE İYİ HABER

Görüşmede, Batı Avrupa’daki gurbetçilerin Türkiye’ye seyahatlerinde Bulgaristan’da yaşadıkları sorunlar da gündeme geldi.

Bakan Yıldırım, “Bu konuya da dikkat edecekler, bundan sonra yol kontrollerinde daha titiz olacaklar” diye konuştu.

Bulgaristan, gurbetçilerin yaşadıkları sorunları iletebilmesi için bu yıl haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren bir telefon hattı devreye sokacak.

BULGAR BAKANDAN GÜVENCE

Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Christian Krastev, “Bu telefon numarasına yoldaki her problemi, her konuyu, yetkililerle yaşadıkları her türlü sıkıntıyı aktarabilecekler. Şu konuda emin olabilirsiniz ki, bu telefon numarası her sınır kontrol noktasına konulacak” dedi.

THY’DE ZAM

Bu arada Türk Hava Yolları’nda geçen hafta toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlığın ardından şirket yönetimi çalışanları için yeni zam oranlarını açıklamıştı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Yani sonuçta Türk Hava Yolları yönetimi kendi elini açtı. Biz şey olarak çalışanlarımıza zam oranını ilan ettik, ödenecek onlar” dedi.

Kotil, açıklanan zam oranının ardından sendikayla bir görüşme olmadığını söyledi.

Reklamlar