2018’de Bulgaristan’ın en iyi sporcusu Taybe Hüseyin art arda ikinci yıl Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda İtalyan rakibi Aurora Campagna’yı 4:0’lık skorla mağlup eden milli güreşçimiz, geçen yıl elde ettiği şampiyonluk unvanını korudu.

62 kg altı sıkletinde yarıştığı final karşılaşmada daha birinci yarıda rakibine 1:0 skorla galip gelen Taybe, mücadeleyi 4: 0 skorla kazanmayı başardı.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT) konuşan dünya ve Avrupa şampiyonu, ”İtalyan rakibimi iyi tanıdığım halde gerginlik vardı. Final karşılaşma, çok sorumlu bir karşılaşma, bu yüzden gerginlik yaşandı. Her zaman daha kolay bir zafer hayal ediyorum, ama o kadar da zor değildi, bu yüzden memnunum” diye ifade etti.

Taybe, rakipleri Fransa’dan Amelin Duare’ye, Ukrayna’dan Ilona Prokopovnyuk’a ve Azerbaycan’dan Tetiana Omelchenko’ya galip gelerek finale yükseldi.

Bu şampiyonlukla Taybe Hüseyin, Avrupa şampiyonalarında kazandığı madalyalardan oluşan koleksiyonuna yedincisini ve geçen yıl Rusya’ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nin Kaspiysk şehrinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kazandığı altın madalyadan sonra yeni bir altın madalya daha ekledi.

Taybe Hüseyin’in Bükreş’te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kazandığı madalya, Bulgaristan adına kazanan dördüncü madalyadır. Birkaç gün önce Bilyana Dudova 59 kg altı sıkletinde altın madalya kazanırken 50 kg sıkletinde Miglena Selişka ve 55 kg altı sıkletinde Evelina Nikolova da gümüş madalya kazandılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar