Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile görüşmesinin ardından basına açıklama yapan Başbakan Boyko Borisov, Papa Francis’i ülkemizi ziyaret etmeye davet ettiğini belirterek, Papa’nın 2019 yılından önce Bulgaristan, Romanya veya başka bir Balkan ülkesini ziyaret etme sözünü verdiğini kaydetti.

Başbakan, Bulgar halkının kendisine hürmetlerini ve Katolik Kilisesi’nin Bulgar Alfabesini kutsamasından dolayı minnettarlığını ifade etti.

Vatikan Şehir Devleti Başkanı ile görüşme sırasında Borisov, “Bulgaristan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında Batı Balkan ülkelerinin Avrupa entegrasyonu ve bölgede barışçıl bir diyalog için dur durak bilmeden çalışıyor” diye kaydetti.

Vatikan şehrini ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı, Papa Francis tarafından makamında kabul edildi. Bulgaristan heyeti, düzenlenen askeri törenle Papalık Sarayı Prefekti Monsenyör Georg Gänswein ve İsviçreli muhafızlar tarafından karşılandı. Borisov’un Roma Katolik Kilisesi Ruhani Başkanı ile baş başa görüşmesi Apostolik Sarayı’nda gerçekleşti.

Bulgaristan Başbakanı, Papa Francis’e üç hediye verdi. İlki, Çar İvan Aleksandır’ın Dört İncili’nin bir kopyasıdır. İkincisi, Aziz Ivan Rilski’nin bir keşiş olarak resmedildiği Bulgar ressam Pavel Mitkov’un bir resmidir. Üçüncü armağan ise Kazanlık’tan 33 adet yağ gülü fidanıdır. Papa, buna karşılık Borisov’a zeytin dalı yer alan bir plaket verdi ve barışa hizmet etmesini ve insanları birleştirmesini diledi. Görüşmenin sonunda Başbakan, Papa’ya Bulgaristan heyetini tanıttı.

Bu Borisov’un Papa Francis ile ikinci buluşmasıdır.

Papa’nın daha sonra Makedonya heyetini de makamında kabul etmesi bekleniyor.

Dün akşam Bulgaristan’ın Roma Büyükelçiliği 24 Mayıs Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Alfabesi Günü vesilesiyle verdiği resepsiyona hem Bulgaristan, hem de Makedonya heyetleri katıldı. Resepsiyonda iki hükümet başkanı heyecanlı konuşmalar yaptılar.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar