Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Basın Merkezinden yapılan açıklamada Bulgaristan’ın GERB/ENP AP Milletvekillisi Andrey Novakov’un 2020’den sonra Avrupa Birliği (AB) Yapısal ve Yatırım Fonlarının Kullanımına İlişkin Yönetmelik hazırlanması konusunda başmüzakereci seçildiği bildirildi.

Avrupa Parlamentosu’nun Strazburg’da yaptığı genel kurul toplantısında alınan bu karar, Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak Bulgaristan tarihinde eşi görülmemiş bir karardır, çünkü ilk defa bir Bulgar bu göreve seçildi.

Müzakereye konu olan düzenlemenin beklenen değeri, 2021-2027 döneminde yatırılacak olan 300 milyar avroyu aşacaktır. Novakov, Avrupa Komisyonu’nun yasama teklifinin yanı sıra AB ve ülkede projelerin finanse edilmesi için üye devletlerin bütçe kuralları, işleyişi, uygun yararlanıcılar ve koşullarına yönelik değişikliklerden sorumlu olacaktır.

AB Yapısal ve Yatırım Fonlarının Kullanımına İlişkin Yönetmelik hazırlanması ve kabul edilmesi sürecinde Almanya’nın AP Milletvekili Constanze Krell ile çalışacak. Komisyonun taslak düzenlemeyi Mayıs ayı sonunda Avrupa Parlamentosuna göndermesi ve müzakere sürecinin en az bir yıl sürmesi bekleniyor. Yeni gereklilikler, 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek ve AB fonlarından yararlanan tüm üye devletler, bölgeler ve belediyeler için geçerli olacaktır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar