Eğitim ve Bilim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre bakanlık, çocukların zorunlu olan okul ve okul öncesi dönemde okula ve anaokuluna gitmesi ve kalmasına yönelik kurumlar arası mekanizmada değişiklik yapılmasına ilişkin karar taslağını kamuoyunda tartışmaya açtı. Taslağa göre önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren ülke çapındaki anaokulları ve okullar, çocuklar ve öğrenciler arasında devamsızlıkların önlenmesine yönelik çalışacak daimi ekipler oluşturacak.

Onların faaliyeti, anaokulunu ve okulu terk etme riskini azaltmaya yönelik olacak. Uzmanlar, mazeretsiz olarak derse girmeyen çocukların ve öğrenci aillelerinin evlerini ziyaret edecekler. Bu ziyaretler, çocukların mazeretsiz bir derse girmemesinden hemen sonra yapılacak. Bununla birlikte çocukların ve öğrencilerin eğitime devam etmelerinin sağlanması yönünde aileleriyle aktif olarak çalışılması öngörülüyor.

Ekiplerde bölge eğitim müdürlüklerinin, anaokulların veya okulların, belediyelerin, sosyal yardımlar müdürlüklerinin, il veya ilçe emniyet müdürlüklerinin temsilcleri yer alıyor. Okulu terk eden çocukların tekrar eğitim sistemine kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürüten öğretmenler de bu ekiplere katılabilecekler.
Görevli ekiplerin, gerekli durumlarda her gün çalışması öngörülüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar