İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Trafik Denetleme Dairesi sürücülere araçlarının lastiklerinin durumuna özellikle dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyor” diye bildirildi.

Bulgaristan’da yürürlükte olan Karayolu Trafiği Yasası’na göre 15 Kasım-1 Mart döneminde araçlara kış koşullarına uygun lastikler veya taban yüzeyi derinliği 4 mm’ye eşit veya daha az olmayan lastikler takılması zorunludur. Lastikler, gereklilikleri karşılamazsa, sürücülere 50 leva para cezası uygulanmaktadır.

Eğer bir hatırlatma yapacak olursak, taşıt araçlarının denetlendiği kış operasyonu devam ediyor. Operasyon, ülke genelinde üç aşamada gerçekleştirilmektedir.

Halihazırda operasyon yaya geçidini kullanan yayalara karşı sürücülerin tutumuna ve yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmek için yaya geçidini kullanıp kullanmamasına yönelik yürütülmektedir. 20 Kasım’da başlayacak olan üçüncü aşamada motorlu taşıt sürücülerine odaklanılacak. Onlar, araçlarını kış şartlarında sürüş için hazırlamalıdırlar. Bu, lastiklerden başka sürücülerin araçlarının aydınlatma ve ön cam yıkama ve silme sistemlerine de dikkat etmesi gerektiği anlamına gelir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar