Meclis Genel Kurulunda milletvekillerin sorularını yanıtlayan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov, “Yılsonuna kadar Tuna Nehri üzerinde yeni köprüler inşa etmek üzere proje tasarım hizmetleri sunacak bir şirketin kurulması bekleniyor” diye açıkladı.

Bakan, proje tasarım hizmetleri sunacak şirket kurulmasına dair fikrin Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski ile birlikte ürettiklerini belirtti. Nankov, “Mayıs ayında Romanya Büyükelçisi ile görüşeceğiz ve bir ay içinde projelerin hazırlanması konusunda çalışacak bir grup oluşturacağız” diye bildirdi.

Bakan,” Yatırımcılar tarafından ilgi gösterildiğinde Rusçuk, Silistre ve Nikopol şehirlerindeki köprüleri işletme imtiyazı verilmesi teklif edilebilir” diye bildirdi. Yatırımcılar tarafından en büyük ilgi Rusçuk şehrinde ikinci Tuna köprüsü görüyor, Silistre şehrinde köprü inşasına yönelik proje ise 11en ileri aşamasındadır” diye sözlerine ekledi.

Ülkenin yeniden bölgelendirilmesinin Avrupa Komisyonu ile ele alınıp alınmadığı sorusu üzerine Bakan, Bulgaristan’ın gelecek programlama dönemi için Avrupa Birliği’nin (AB) tüm ön koşullarını yerine getirmesi gerektiğine işaret etti. Onlardan birinin istatistiki bölge birimlerinin Eurostat’ın şartlarına uyması olduğunu belirten Nankov, bu nedenle Bölgesel Kalkınma Yasası’nda değişiklikler yapılacağını söyledi.

Nikolay Nankov, milletvekillerini belirlenen süreden önce bu yılın ağustos ve eylül aylarına kadar Filibe ile Asenovgrad (İstanimaka) arasındaki yolun onarımının ve genişletilmesinin tamamlanacağından haberdar etti.

Bakan,” Mayıs ayında Pernik ili sınırları içinde bulunan Knyajevo ve Daskalovo Kavşağı arasındaki yol kesiminde onarım çalışmalarına başlanacak. Karayolu Altyapısı Ajansı şu anda Trafik Polisi ile geçici olarak trafiğin yeniden düzenlenmesini koordine ediyor. Yol kesiminde ters hareket sistemi kurulacaktır. Trafik ışıklandırma sistemleri, trafiği yoğunluğa göre düzenleyecek. Bölgedeki trafiği engellememek için başlıca günün karanlık saatlerinde çalışılacak” diye bildirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar