Birleşik Halk Partisi Başkanı Valentina Vasileva, birkaç partiyi ve sivil toplum örgütünü bir araya getiren Yükseliş Hareketi İttifakı tarafından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada,” Üyelerimiz sağ ve merkez sağ görüşlü örgütlerdir. Bazıları bir zamanlarki Bulgaristan Demokratik Güçler Birliği’nin (SDS) kurucuları arasında, Bulgaristan için temel bir değişiklik getiren demokrasiye geçişi sağlayan parti söz konusu. Bugün bu parti ülkemizde tehdit altında ve bu bizi toplayan ciddi bir konu” diye kaydetti.

Vasileva,”Bizler kaderimizin sadece Borisov, Ninova, Doğan gibi kişilerin elinde olduğuna inanmak istemiyoruz. Ülkede korku, yoksulluk içinde ve aşağılanarak değil, daha iyi koşullarda ve dürüst bir şekilde yaşama konusunda ısrar eden çok sayıda yetenekli, vicdan sahibi ve cesur insan olduğuna inanıyoruz” diye vurguladı.

Demokratik Eylem Hareketi Başkanı Stefan İvanov,”Bu ittifak, eski liderlerin kavgalarına ve hırslarına hizmet etmek için değil, modern Bulgaristan’ın geleceğine bir ufuk açmak için kuruldu” dedi.

İvanov, ”Aramıza diğer demokratik oluşumları kabul etmeye hazırız-örneğin, Bulgaristan Vatandaş Hareketi ve Demokratik Bulgaristan Birliği’ni iki şartla kabul etmeye hazırız. Bunlardan ilki, siyasi ortakların tam eşitliğidir. Bizi çok iş bekliyor ve siyasi egoizmin hakimiyetini sürdürmenin akıllıca olmadığını düşünüyoruz” diye vurguladı.

Yükseliş Hareketi İttifakı, 6 siyasi oluşum ve 3 sivil toplum kuruluşundan oluşmaktadır. Onların arasında Birleşik Halk Partisi (ENP), Demokratik Eylem Hareketi-DZ, Serbest Demokratlar Birliği (SSD), Radikal Demokrat Parti (RDP), Bulgar Sosyal Demokrat Partisi (BSDP), Radikaller Bulgar Demokrat Birliği, Bulgar Ulusal Cephe-Şikago, Sağ Profil Ulusal Muhafazakar Hareketi, Kuzey Makedonya’daki Bulgarların örgütü olan Radko Örgütü bulunuyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar