Sosyal Yardımlar Ajansı tarafından yapılan açıklamada 1 Temmuz’da 2019-2020 ısıtma sezonu için ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı yapılması üzere başvuru kabul edilmeye başlanacağı bildirildi.

İhtiyaç sahipleri başvurularını ikamet adreslerinin bulunduğu ilçedeki Sosyal Yardımlar müdürlüklerine 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapmalıdırlar. Başvuru formu ilgili müdürlükten alınabilir veya Sosyal Yardımlar Ajansı’nın internet sitesinden indirilebilir.

Isınma yardımının miktarı artırılacak. Miktarın belirlenmesi için esas alınan enerji miktarı 385 kWh’den 500 kWh’ye yükseltilecek. Tam miktarı, 31 Ekim’den itibaren hesaplanan hanehalkları için elektriğin ortalama nihai satış fiyatı üzerinden belirlenecektir.

Sosyal Yardımlar Ajansı, 1 Temmuz itibariyle emekli maaşlarına yapılan yüzde 5,7’lik zammın, yakacak yardımına yansımayacağını açıkladı.

Yeni ısıtma sezonu için farklılaştırılmış ısıtma yardımı miktarının belirlenmesinde asgari garantili asgari gelirin iki katı kadar olan 150 leva miktarındaki ısıtma geliri temel tutarı baz alınacak.

Isınma yardımı, yaşlılar, engelliler ve okula giden çocuklarını tek başına büyüten ebeveynler gibi dezavantajlı gruplardan daha fazla kişiyi kapsayacak. Ayrıca yeni ısıtma sezonundan itibaren okula gitmeyen çocuklara, okula gitmeyen, ancak İstihdam Bürosu’nda kayıtlı çocuklara ve okula gitmeyen çocukları olan ebeveynlere de yakacak yardımı verilecek.

Sosyal Yardımlar Ajansı’nın verilerine göre, geçen ısıtma sezonu için toplam 209 647 kişi ve aileye yakacak yardımı verildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar