Hemşireler Sağlık Bakanlığı önüne toplanarak daha yüksek maaş ve çalışma şartlarının iyileştirme talepleriyle eylemlerde bulunacak. Sağlık çalışanları, kendilerini hastalarına adamak ve iki yerde 12 saat çalışmak zorunda kalmamak için daha yüksek ücret istiyor.

Bulgaria ON AIR televizyonunda yayınlanan “Sabah Bulgaristan” programına konuk olan Bulgaristan Sağlık Profesyonelleri Derneği Başkanı Milka Vasileva, Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in vaat ettiği gibi sağlık hizmetleri için ayrılan kaynakların dağıtımı için uygun bir metodoloji bir ay içinde geliştirilmezse, protestoların devam edeceğini söyledi.

Vasileva,” Bu sadece parayla ilgili değil. Onlar önemlidir, ancak bir şekilde kazanılabilir. Mesleğimize çok büyük bir saygı eksikliği var. Bunca yıl boyunca normal ücretlerde ve çalışma koşullarında ısrar ediyoruz. Meslektaşlarım yüksek bir duygusal yoğunluk içindeler. Yasaların izin verdiği her türlü protestoyu destekleyeceğiz. Toplu iş sözleşmesinde belirtildiği gibi maaşlarımızın en az 950 leva olmasını talep ediyoruz. 2-3 yerde çalışan bir insan kendi sağlığı pahasına çalışıyor.Bakan Ananiev, bir ay içinde kaynakların dağıtımı için uygun bir metodoloji geliştirileceğini vaat etmiş. Bu olmazsa, protesto eylemleri devam edecek” diye kaydetti.

Vasileva, daha 10 yıl önce Bulgaristan Sağlık Profesyonelleri Derneği’nin hükümeti, personel yetersizliği nedeniyle hastaneleri kapatmaya başlayacağı konusunda uyardığını sözlerine ekledi. Ancak hiç kimsenin bu uyarıya dikkat etmediğini ve bu nedenle son zamanlarda giderek daha fazla sağlık kuruluşunun kapatıldığını ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar