Covid-19’la Mücadele için Bulgaristan Ulusal Kriz Merkezi’nin basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Kostadin Angelov, bölge sağlık müfettişliklerinin, alışveriş merkezleri ve diğer satış yerleri, gece kulüpleri ve eğlence yerleri olmak üzere, halka açık yerlerde sıkı salgın denetimlerine başlayacaklarını duyurdu.

Bulgaristan Sağlık Bakanı, “insanların disiplin konusunda tereddütlü” olduğu gözleniyor, bundan dolayı denetimler İçişleri Bakanlığı görevlileri ve diğer denetim kurumları tarafından yürütülecek dedi.

Denetimler gece ve gündüz yürütülecek ve bölge sağlık müfettişliklerinin talimatlarına uyulmadığı durumda söz konusu yerler kapatılacak.

Kostadin Angelov “Vaka sayısında artış eğilimi sürüyor. Ülke genelindeki hastaneler, Covid-19 hastalarını tedavi etmek için yeterince yatak kapasitesine sahip, ancak bazı bölgelerdeki hastanelerde sıkıntılar ortaya çıktı” dedi

Bundan sonra hastanelerde, 1108’i yoğum bakım ünitelerinde olmak üzere, toplam 7307 hastanın tedavisi yapılabilecek.

Şu anda yoğum ünitelerinin yüzde 6’sı ve solunum cihazına ihtiyaç duymayan hastalar için yatakların yüzde 19’u dolu.

Blagoevgrad ve Tırgovişte bölgelerinde durum en ağır. Burada her 100 bin kişiden 120 kişi Covid-19 hastası.

Bundan dolayı,Ulusal Kriz Merkezi’nden, salgının yayılmaması amacıyla vatandaşlara Blagoevgrad ve Targovişte bölgelerine seyahatlerden kaçınılması tavsiyesigeldi.

Bulgaristan Eğitim Bakanı Krasimir Vılçev, şu anda 172 öğrencinin ve 165 öğretmenin testinin pozitif çıktığını duyurdu ve her gün okulda 5 veya 6 kişinin koronavirüse yakalandığını ve bin öğrenciden beş öğrencinin okula gitmediğini belirtti.

Ulusal Kriz Merkezi’nin basın toplantısındamevcut önlemlere uyulmadığı göz önünde bulundurulursa, daha sıkı önlemlerin uygulanmasının bir anlamı olmadığı fikri yinelendi.

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kostadin Angelov, bir kez daha kapalı alanlarda maske takmayı, mekânları sık sık havalandırmayı, mesafeyi korumayı ve disiplinli olmayı önerdi.

Yazı: Diana Tsankova, Çeviri: Şevkiye Çakır, BNR

Reklamlar