Güneydoğu Avrupa Turizm Bakanları Konseyi, bölgede ortak iş birliği fonu kurma kararı aldı.Başkent Sofya ’nın Hal Kültür Sarayı’nda (NDK) düzenlenen Kültür Bakanları Konseyi’nde alınan karara göre katılımcı ülkelerin ulusal bütçelerin finansmanı ile oluşturulacak ortak fon tüm bölge ülkelerin kültür alanındaki otoritesini yükseltecek projeler geliştirecek.

Bulgaristan Kültür Bakanı Boil Banov, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında alınan kararın öneminin altını çizdi. Banov, “Fikir mübadelesi, sanatçıların arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi sanat eserlerin ve etkinliklerin paylaşımı ortak çabalarımızla verimli bir işbirliğimize ivme verecek” diye konuştu.

Banov, fonun UNESCO ve Avrupa Konseyi’nden destek alabileceğini, faaliyete geçmesinin de tüm bölge ülkelerin yararına olacağını belirtti.

Toplantıya Türkiye’yi temsilen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz katıldı.
Bakan Yardımcısı Yavuz, Bulgaristan’daki temas ve çalışmalarını tamamlamadan önce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolayısıyla Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği ikametgahında düzenlenen bir klasik müzik konseri izledi.Konserde, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Başkemancısı Jülide Yalçın, piyanist Elif Önal ve kemancı Volkan Mete Yalçın, Mozart, Kiril Lambov, A.A. Saygün ve Vivaldi’den eserlerle sahne aldılar.

 

AA

Reklamlar