Sağlık Bakanı Prof. Kostadiv Angelov, Covid-19 aşına yönelik sertifikayı tanıttı ve “Elektonik imza sahibi  her aşı olan kişi elektronik sertifikasını alabilir ve sağlık karnesine erişimi olabilir” diye belirtti.

Elektronik imza sahibi olmayan vatandaşlar ise, 1 Şubat’tan itibaren aile hekimlerinden Covid-19 aşısı sertifikasını alabilecek.

Bakan Angelov, “Sertifikada mühür ve imza bulunmuyor. Bu belge sistem tarafından otomatik olarak hazırlanıyor. Sisteme girebilmeniz için QR kod gerekiyor. Sistemin kötüye kullanılmasını önlemek için birkaç güvenlik seviyesi mevcut. Bu sertifika, ülke ve ülke dışında tüm kontrol makamları tarafından kontrol edilebilir” diye açıkladı ve elektronik sertifikanın kötüye kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ayrıca Bakan Angelov, “Mart ayının sonlarına doğru elektronik sistem geliştirilecek ve elektronik sağlık karnesi sayesinde bütün hastane öncesi prosedürler için aile hekimleri tarafından sevk belgeleri verilebilecek” diye açıkladı. 

BTA ajansı, “Enformasyon Hizmetleri” Devlet Kuruluşu Müdürü İvaylo Filipov’un, “Sağlık karnesinde aile hekimi, muayene, elektronik reçete, tıbbi rapor, yaptırılan aşılar bölümleri olacak” diye belirttiğini aktardı.

BNR

Reklamlar