Başbakan Yardımcısı İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev, Türkiye’den sınır kontrolünün artırılması konsunda söz aldıklarını söyledi.
bulgaristan-turkiye-bayraklariYovçev, gittikçe artan sığınmacı akınına ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyaretinde İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüştüğünü hatırlatan Yovçev, konunun Ortadoğu krizi ve özellikle mülteci akını olduğu bilgisini verdi.
“Türkiye’den sınır kontrolünün artırılmasına ilişkin söz aldık” diyen Yovcev, görüşmede Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan’ın sınırlarının birleştiği, Kapıkule’nin karşısındaki  Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı bölgesinde, üç ülke arasında ortak bir koordinasyon merkezinin kurulması projesinin ele alındığını kaydetti.
İki ülkenin ortak sınırındaki kontrolün artırılması konusunda anlaştığını aktaran Yovçev, “Türkiye’nin Bulgaristan’a kasıtlı olarak mülteci yolladığını gösteren elimde kanıt yok” ifadelerini kullandı. Yovçev, çok sayıda Suriyeli’nin Türkiye’ye turist olarak girdiğine dikkati çekti.
Avrupa Birliğinin en yoksul üyesi olan Bulgaristan’a, yıl sonuna kadar gelecek sığınmacı sayısının 11 bini aşacağı belirtiliyor. Devlet kriterlerine göre ülkede “mülteci” olarak adlandırılan sığınmacıların kişi başı aylık masrafı 500 avro.
Anadolu Ajansı
Reklamlar