13 Şubat Dünya Radyo Günü arifesinde Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR 85. yılını kutladı ve yıllık “Sirak Skitnik” radyo gazeteciliği ödüllerini takdim etti. Ödül töreni BNR’nin Birinci Stüdyosu’nda gerçekleşti. Radyo çalışanları ve misafirlerin katıldığı törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova da bulundu.

BNR Genel Müdürü Andon Baltakov, konuşmasında şunları paylaştı:

“Geride bıraktığımız 2019 yılı çalkantılı ve dinamik geçti, ancak Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun profesyonelleri fırtınalara direnerek toplumun kendilerine vermiş olduğu misyonu hakkıyla savundular.”

BNR’nin ilk Müdürü adına verilen “Sirak Skitnik” ödülüne bu yıl Bulgaristan Ulusal Radyosu Program Direktörü Martin Minkov layık görüldü.

40 yıllık gazetecilik tecrübesine sahip Minkov BNR’nin gelişimine önemli katkı sağlamasından dolayı “Sirak Skitnik” ödülü ile ödüllendirildi. Bu yıl Martin Minkov’a aynı zamanda gazeteci Kevork Kevorkyan tarafından eşi Nadejda Djeneva’nın anısına verilen “Altın ses” ödülü de takdim edildi.

Ödül törenin ardından Martin Minkov yetkililer tarafından gazetecilere yönelik saldırgan sözler söylenmesi ile ilgili şunları paylaştı:

“Bu basın özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Profesyonel standart ve etik kurallarına bağlı kaldığınızda, iftira atmadığınızda, kimin beğenip kimin beğenmeyeceğine bakmadan sizin fikrinizi açıklama hakkınız var. Hiçbir zaman bir gazetecinin profesyonelliğine yönelik saldırının bahanesi olamaz.”

BNR Burgas radyosundan Stefka Bakırcıeva, dezavantajlı vatandaşlara yönelik birçok sosyal kampanya inisiyatifi yürüttüğünden dolayı bu yıl “Sirak Skitnik” bireysel radyo gazetecilik ödülüne layık görüldü.

“Sirak Skitnik” toplu gazetecilik ödülü ise “Plovdiv-2019 Avrupa Kültür Başkenti”ne adanan “Beraber – hayal ve gerçek” başlıklı program dizisi için BNR Plovdiv ekibine takdim edildi.

BNR Plovdiv Yayın Yönetmeni Marin Danev ödülü alırken şöyle konuştu: “Plovdiv, bizim Batı medeniyetimizin temellerini atan bir yerdir. O nedenle bizler 8 bin yıllık tarihi olan şehirde kendimizi rahat hissediyoruz. Bu şehir içinde binlerce kuşağın ruhunu barındırıyor. Onlar sayesinde bugün kültür ve birliğin şehri olarak bilinen Plovdiv var olmaya devam ediyor.”

BNR Kamu Konseyi fikri üzerine bu yıl özgür ve sorumluluk sahibi gazeteciliğin pekiştirilmesi ile ilgili özel bir ödül de takdim edildi. Bu yıl ödül BNR “Horizont” programı ekibine takdim edildi.

Marin Danev, Çavdar Karişev, Daniela Kısovska, Martin Minkov, Stefka Bakırcieva.Bu yıl Bulgaristan Ulusal Radyosu bir jübile daha kutluyor. BNR Big Band’in 60. yıl jübilesi. 60 yıl içerisinde çok ünlü ve her kuşaktan solistlerle beraber sahne alan BNR Big Band orkestrası başarılı bir geçmişe sahip.

Big Band, Çocuk Radyo Korosu ve “Radyo Çocukları” vokal grubu ile birlikte ödül töreni akşamında şenlik havası yarattılar.

Ödül merasiminde Polya Stançeva’nın “Şehirden dünyaya” adı altında BNR’nin tarihi ile ilgili filminden kısa bir bölüm de gösterildi.

“Sirak Skitnik” radyo gazeteciliği ödüllerine Bulgaristan Radyosu’nun da üç adayı:Bulgaristan Radyosu’nun Türkçe Yayınlar Ekibi’nin “Dört Yol Ağzından hikayeler” antolojisinden Bulgar yazarlarına ait hikayeleri Türkçe seslendirme projesi, Bulgaristan Radyosu’nun “İnernet” ekibi ve muhabir Gergana Mançeva.

 

BNR

Reklamlar