Bulgaristan Parlamentosu, sınırların mültecilere kapatılmasını öngören tasarıyı reddetti. Aşırı sağcı Ataka Partisi‘nin teklif ettiği tasarıyı sadece 18 vekil destekledi. filistinli-multecilerKuzey Afrika ve Suriye‘den gelen mülteciler hakkında Bulgar Parlamentosu’nda sıcak dakikalar yaşandı. Meclis Başkanı Mihaik Mikov, bazı kurumların görevini yapmaması nedeniyle sığınmacı çocukların acı çekmesini kabul edilmez olduğunu aktardı.

Bulgaristan‘ın 1992 yılında Mülteciler Sözleşmesi’ni imzaladığını hatırlatan Mikov, “Ülkede mülteci yokken sözleşmeye sadık kalmak kolay. Mülteciler kurumunun başına atama yapmak da ülkede mülteci yokken çok daha kolay. Asıl olan bu iş için oluşturulan kurumun gerektiği zamanda görevini ifa edebilmesidir.” diyerek sorumluluk taşıyan ve bunun için maaş alan tüm görevlilerin görevlerini yerine getirmesini istedi.

Bulgaristan‘da 264 belediye bulunduğuna değinen ve her bir belediyenin bir veya iki aile kabul etmesi ricasında bulunan Mikov, siyasilerin vatandaşlara ortak mesaj vermeleri halinde sorunun üstesinden gelineceğini kaydetti.

 

Cihan Haber Ajansı

Reklamlar