Bulgar Hava Kuvvetleri (BUAF), Beyaz Rusya’da bulunan 558’inci Havacılık Onarım Fabrikası tarafından modernize edilen ilk Su-25 savaş uçaklarını teslim aldı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı; Kasım 2018’de, Bulgaristan Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan 8 adet Su-25 savaş uçağının modernize edilmesi için Beyaz Rusya’da bulunan 558’inci Havacılık Onarım Fabrikası ile 49 milyon ABD Doları değerinde bir sözleşme imzalanmıştı.

Edinilen bilgiye göre; Bulgar Hava Kuvvetleri (BuAF), Beyaz Rusya’daki 558’inci Havacılık Onarım Fabrikası şirketi tarafından modernize edilen ilk Su-25 Yakın Hava Desteği uçaklarını teslim aldı. Bulgaristan Savunma Bakanlığı tarafından 23 Eylül’de yapılan basın açıklamasına göre, ilk teslimat ile biri tek ve diğeri çift koltuklu olmak üzere toplam iki adet Su-25 teslim alındı. Uçaklar, 21-22 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Bezmer Hava Üssü’ne, demonte halde hava yoluyla getirildiler.

Modernizasyon faaliyetleri devam eden 5’i tek koltuklu ve 1’i çift koltuklu olan toplam 6 Su-25’in, 2021 yılına kadar Bulgar Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.

Ayrıca bilindiği üzere Bulgaristan, 1.6 milyar ABD Doları bedel ile 8 adet F-16 Fighting Falcon Blok 70 savaş uçağı siparişi vermişti.

Bulgaristan Ordusu; bir taraftan NATO’ya uyumlu askeri teçhizatlara geçiş sağlarken, bir taraftan da Sovyet üretimi askeri teçhizatları modernize etmeye devam ediyor.

Reklamlar