Bulgaristan güreş şampiyonu olan Kırcaalili Ayça Halibram, Burgaz şehrinde düzenlenen Yıldız ve Genç Kızlar Bulgaristan Ferdi Güreş Şampiyonası finalinde 66 kg altı sıkletinde bronz madlya kazandı. Kızımız, son derece güçlü bir rekabet ortamında üçüncülüğü elde etti. Ayça, bu defaa daha alt sıklet olan 66 kg altı sıkletinde mücadele etti ve bu da performansına yansıdı. Diğer yarımacımız Songül Mehmet, 50 kg sıkletinde mücadele ettiği yarı finalde rakibine mağlup oldu ve sıralamada beşinci sıraya yerleşti.

Bilindiği gibi şubat ayında ilk defa bir ulusal şampiyonaya katılan Ayça Halibram, 178 kızın katıldığı serbest stil yarışmasında altın madalya kazandı.

Opılçensko (Hacı Mehmetler) köyündeki Kırcaali Güreş Spor Kulübü’nün yarışmacısı Ayça Halibryam, Gorna Oryahovitsa (Yukarı Rahova) şehrinde düzenlenen Genç Kızlar Bulgaristan Ferdi Güreş Şampiyonası’nda en ağır sıklette- 70 kg altı sıkletinde birinciliği elde ederek altın madalya kazandı. İlginç olanı şu ki Ayça, henüz iki aydan beri güreş antrenmanı yapıyor, fakat ilk defa bir ulusal şampiyonaya katıldığında şampiyonanın en teknik güreşçisi ilan edildi. Fakat hakemler Ayça’yı şampiyonanın en iyi güreşçi unvanından mahrum bıraktılar. Şimdiye kadar futbol antrenmanlarına katılan Ayça, mücadele ruhuna sahiptir. Bu yüzden Kırcaali Güreş Spor Kulübü’nün antrenörü Süleyman Atalay, Ayça’yı Genç Kızlar Bulgaristan Ferdi Güreş Şampiyonası’na katılan gruba dahil etti.

Süleyman Atalay, ”Ayça, genç kızlarda altın madalya kazanan ilk Kırcaalili kızımız. Geçen yıl yıldız kızlarda şampiyonumuz oldu” diye belirtti. Antrenörü Ayça’nın sebatkar ve çalışkan olmasından dolayı geleceğinin parlak olduğunu düşünüyor.

Kırcaali Güreş Spor Kulübü’nün antrenörü, ”Her yıl madalyalar kazanıyoruz. İnsanlar, Opılçensko köyü muhtarlık binasının mahzeninde yapılan antrenmanlarla derece sahibi olabileceğimize inanmıyorlar” dedi. Süleyman Atalay, halihazırda kulübün antrenmanlarına altı kızın katıldığını söyledi.

Atalay Süleyman, geçen yıl üçüncülük ödülüne sahip olan Songül Mehmet’in yürekten mücadele ettiğine inanıyor.

Güreş antrenörü, iki kızın da çok çalışkan olduğunu ve iyi bir geleceğe sahip olacaklarını düşünüyor. Süleyman Atalay, “Doğu Rodoplar için geleneksel bir spor olan serbest güreşte daha fazla madalya kazanabilmemiz için belediyenin ve halkın biraz yardımına ihtiyacımız var” diye ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar