Bulgar tıp doktorları, 6-10 Mayıs 2019 döneminde Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Tıp Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği’nde uygulanacak hizmet içi eğitim programına katılacaklar. Bu programla doktorların hastalara akciğer nakli yapılması ve nakil sonrası hastaların gözlemi için gereken bilgileri edinmeleri amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada bu hizmet içi eğitim programının, ocak ayının sonunda iki ülke arasında imzalanan Eurotransplant örgütü aracılığıyla üç yıllık Bulgar Tıp Doktorlarının Hizmet İçi Eğitimlerine İlişkin Anlaşma kapsamında uygulanan ilk hizmet içi eğitim programı olduğu belirtildi.

Şu anda Bulgaristan’da akciğer nakli ameliyatı yapılmıyor, bunun temel nedeni uzman doktor eksikliğidir.

Viyana’ya eğitim görmeye gidecek ekipte dört Bulgar hekim yer alıyor. Onların arasında kalp cerrahisi, anestezi ve reanimasyon, göğüs hastalıkları ve bronkoloji uzmanları bulunuyor. Bu doktorlar, Sofya Askeri Tıp Hastanesi ve Sveta Katerina Üniversite Hastanesi’nde çalışıyorlar.

Hizmet içi eğitim programına katılacak doktorlar, Viyana’daki Tıp Üniversitesi’nin hastalara akciğer nakli yapılması ve nakil sonrası hastaların gözlemi ile ilgili yürüttüğü tüm faaliyetlere iştirak edecekler. Eğitimin amacı, doktorların akciğer nakli ameliyatı yapmak ve nakil sonrası hastalara yönelik hizmetlerde bulunmak için gerekli tüm pratik becerileri kazanmalarıdır.

Anlaşma kapsamında Bulgar tıp doktorlarından oluşan iki ekip, 6 ay sürecek hizmet içi eğitim programlarına katılacak. Viyana’daki Tıp Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği’nde görevli uzman doktorlardan oluşan bir ekibin, Bulgaristan’da 2021 yılında yapılması beklenen ilk akciğer nakli ameliyatlarına yardımcı olması konusunda da anlaşıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar