Başbakan Boyko Borisov ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sofya’da Batı Balkanlar konusunda yapılacak zirve toplantısını görüştü. İkisi, Aachen’de Şarlman Uluslararası Ödülünün takdim seremonisine katıldıktan sonra görüştü.

Angela Merkel, Başbakan Borisov’un bölgedeki ülkelerin AB’ye bütünleşmesi için eylemlerini kesin bir başarı olarak niteledi. Merkel, “Batı Balkanlar konusu kolay bir öncelik değildi, ancak sen Boyko, mükemmel bir iş yaptın ve bu konuda arabulucu kalmalısın” dedi. Başbakan Borisov, ülkemizin bölgedeki ülkelerin bağlantılarının sonraki dönem başkanlıklarında da öncelik kalması için aktif çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Görüşmede Başbakan Borisov, Avrupa Komisyonu’nun Bulgar taşımacılık şirketlerini ilgilendiren “Hareketlilik” Paketinde tartışmalı önerileri konusunu masaya yatırdı. Başbakan ayrıca, daha önce Cumhurbaşkanı Macron’a da aynı soruyu yönelttiğini, ikisinin bu konuyu bir telefon görüşmesinde daha ayrıntılı görüşeceğini söyledi. Merkel, Bulgar tarafının kaygılarını anladığını ve AB’de bütün ülkeler için kabul edilir bir kararın bulunması gerektiğine işaret etti.

 

BNR

 

Reklamlar