Başbakanlıktan verilen bilgiye göre Başbakan Boyko Borisov, Türk şirketi Şişecam’ın, Bulgaristan’ın Tırgovişte (Eski Cuma) şehrinde bulunan fabrikalarını yerinde incelemek için bir jeepin direksiyonu başına geçti. Borisov’a Maliye Bakanı Vladislav Goranov ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Nikolay Nankov’u yanı sıra Tırgovişte Belediye Başkanı Darin Dimitrov da eşlik ettiler.

Borisov fabrikaya gittiğinde oradaki ilk fabrikanın açılışını yaptığını hatırladı.

Başbakan, ”Burası kırdı, eşekler otluyordu” diye anımsadı.

Borisov, bir organize sanayi bölgesi oluşturmayı hayal ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı’na “Siz hayallerinizi gerçekleştiriyorsunuz” diye cesaretlendirdi.

Borisov, Bakan Goranov’a Trakya Cam Bulgaristan Şirketi’ne ait fabrikaya uzanan güzergahta altyapı ve yol yenileme çalışmaları için belediyeye finansman desteği sağlanması talimatı verdi.

Başbakan, Bakan’a şunları anımsattı: “Bu yolun yapımına devlet desteği vermeye söz verdik. Birisi bunu hatırlarsa, sözlerimi yerine getirmediğimi söyleyecek, oysa bu doğru değildir”.

Şişecam Group şirketlerine ait fabrikalarda düz, beyaz eşya ve otomotiv camı olmak üzere çeşitli cam üretimi gerçekleştirilmektedir. Ana üretim tesislerinde yaklaşık 2 500 kişi çalışıyor. Yan tesisler ve işletmelerde çalışanlar da dahil olmak üzere fabrikalarda toplam çalışan sayısı yaklaşık 5000 kişidir.

Tırgovişte Belediye Başkanı Darin Dimitrov, bu kadar büyük üreticinin mevcudiyetinin Tırgovişte şehrinin gelişimi üzerinde olumlu bir etkisi olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı, ”Nüfus artıyor, insanların yaşam standardı iyi, işsizlik yok” diye vurguladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar