Başbakan Boyko Borisov, Perşembe günü katıldığı Bulgar-Alman Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada,” Temmuz 2019’da Avro Bölgesi’nin bekleme odasına girmeye davet alacağız” dedi.

Başbakan, ”Yapmamız gereken üç şey var. Yatırımcılar için harika bir ortamımız var ve inşaatı devam eden bir altyapıya sahibiz. AB’ye karşı taahhütlerimizi kesinlikle yerine getirdik, Birliğin sınırlarında yaşayan olayları takip ediyoruz ve sınırı sıkı bir şekilde koruyoruz” diye vurguladı.

Borisov’un ifadesine göre, iş dünyası için sabit vergiler, devasa bir mali rezerv, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından garanti edilen Bulgar levasının yabancı dövize göre sabit bir Avro kuruna bağlı olması önemlidir.

Başbakan,” Schengen’e dahil olacağımızdan emin değilim, çünkü bencil olan bir veya iki devlet var. Tamamen bencilce halklarının çıkarlarını koruyorlar, bu yüzden biz -Bulgaristan ve Romanya, bu durumdan zarar görüyoruz. Deniz yoluyla bizi Shengen’e dahil etmezlerse doğru hareket etmemiş olacaklar” diye kaydetti.

Borisov, ülkenin dış borcunun azalmaya devam edeceğini düşünüyor.

Brexit konusuna da değinen Başbakan, Birleşik Krallık’ın bir anlaşma yapmadan AB’den nihai olarak çıkmasının herkes için ciddi sonuçları olacağını vurguladı. Bulgaristan’daki bakanlıkların böyle bir seçenek için hazırlandıkları anlaşıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar