Bakanlar Kurulu’nun dün aldığı kararla hemşire maaşlarının artırılması için yaklaşık 50 milyon leva sağlanacak.

Hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının başlangıç maaşlarının 950 leva olmasına karar verildi.

Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, paranın ayrıca hastanelere ilave bir sübvansiyon olarak tahsis edileceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan analiz çalışmasından elde edilen sonuçlar, kaynak tahsis mekanizmalarında tutarsızlıklar ve sapmalar olduğunu göstermiştir.

Başbakan Boyko Borisov, ekonominin her alanının gelişmekte, büyümekte olduğunu ve bu temelde hükümetin sağlık profesyonellerinin maaşlarını yükseltebileceğine dikkat çekti. Başbakan, sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamla sağlık çalışanlarının pozisyonlarının korunacağını umuyor.

Borisov, ayrıca daha önce olduğu gibi doktorların aralarında kaynak dağılımı yapıp paraların hemşirelere ulaşmasını engellememesi için kontrol organlarının kaynak dağılımı üzerinde kontrol sahibi olmasını umuyor.

Başbakan, hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının başlangıç maaşlarının 950 leva olacağını taahhüt ettik. Zor ulaşılabilir ve klinik yollar çerçevesinde karşılanan sağlık hizmetlerinden faydalanan yeterli sayıda hasta başvurmayan hastanelerde çalışan sağlık profesyonellerinin de maaşları artırılacak.

Borisov, Bakan Ananiev’e hemşirelerle görüşüp onlara maaş alma ve kontrol etme yöntemini izah etmesi için talimat verdi.

Reklamlar