Bulgaristan Müslümanlar  Diyaneti  Yüksek İslâm Şurası, 3. defa olmak üzere, ülkenin ilk başmüftüsünün adına “Hocazade Mehmed Muhyiddin Efendi” “İslâm’a Hizmet” ödüllerini sundu. Ödül töreni Sofya Merkez Ordu Kulübü’nde gerçekleşti.
Yüksek İslam Şurası, islama ve insanlığa hizmet eden, Bulgaristan Müslümanlarına katkı sağlayan, örnekliliği olan kişiler, beş onurlu insanı belirledi.

Basında Müslümanarın problemlerini dile getirmesi ile kamuya duyurmasından dolayı gazeteci Sevda Dükkancı ödüle layık görüldü. 25 yıldan beri BNR Türkçe Yayınlar Bölümünde çalışan Sevda Dükkancı’ya kültürel ve tarihi mirasın korunması, ülkedeki müslümanların ve Türk asıllı vatandaşların sorunlarına ses getirmesine takdir olarak bu ödül sunuldu. Ödülü takdim eden Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Sevda Dükkancı’nın hem Türkçe, hem Bulgarca haberleri ve röportajlarıyla ülkedeki müslümanların sesi olduğu gibi, iki ülke arasındaki dostluk ve iyi ilişkilerin kamuya aktarılmasına da katkı sağladığını belirtti.

Helsinki Komisyonu Başkanı Doç. Krasimir Kınev, Şumen Nuvvab okulu kurucularından. 80 yaşındaki öğretmen Salih Osman, 3 kız babası olup, kızlarını imam hatip ve ilahiyatta okutması ile iyi bir baba örneği olduğu için Yakub Hümmet ve genç imam  Hüseyin Kamberov  bu yıl ödüle layık görülen isimler oldu.

Ödül törenine farklı dinlere mensup din adamları diplomatlar, ülke çapından yüzlerce vatandaş katıldı.

 

BNR

Reklamlar