Gençlerin girişimcilik ruhu, cesaret ve pes etmemek, yeteneğini geliştirerek başarı inşa ettiklerini anlatan birçok hikaye duymuşuzdur. Berna da hayatta aynen bu girişimcilik ruhu, pozitif bakış açısı, cesareti ve yeteneği ile adım adım ilerleyen o örnek gençlerden birisi.

Berna Stefanova, 19 yaşında. Varna “Prof. Dr. Paraskev Stoyanov” Tıp Üniversitesi’nin Tıp Koleji’nde “Diş Teknisyenliği” bölümünde birinci sınıf öğrencisi.

Sanatı, resim çizmeyi, doğayı ve arkadaşları ile gezileri çok seviyor. Daha birinci sınıftayken güzel resim çizme yeteneği keşfedilen Berna, ailesi tarafından bu yönde destek alıyor ve Orta Okulu Tırgovişte “Prof. Nikola Marinov” Lisesi’nin “Sanatlar” sınıfında bitiriyor.

Şimdiye kadar birçok resim yarışmasına katılarak birincilik kazandı. Yarışmalarda olduğu gibi Berna okulda da birinciler arasında yer aldı hep.

2019 yılında Şumen “Nüvvab” İlahiyat Lisesi’nden sınıf birincisi olarak mezun olan Berna, eğitimine bir yıl ara vererek çalışma ve biraz kariyer ve meslek oryantasyonu yapma kararı aldığını paylaştı.

Kendisi ile irtibata geçtiğim gün, yurt kaydı yaptırmak için Varna’da bulunduğunu söylemişti.

Berna’nın el işi süslemelerini instagram hesabı üzerinden gördüm. Bu yaz birçok kişiyi mutlu eden özel el işi süslemeleri yaptı. Böylece hem müşterilerinin özel anları, yakınları için özel hediye seçmelerinde yardımcı oldu hem de onun sözleri ile söyleyecek olursak “hobisini işe dönüştürerek üniversite eğitimi için kendisine maddi katkı sağladı”.

Reklamlar