BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Değerli dostlar,

Köy korucularının aylıklarının en az asgari ücret kadar olması, 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları zarar gören vatandaşlarımız için destekler, izinsiz tütün ticareti yapanlara yönelik cezanın ertelenmesi, terör örgütleriyle mücadelede bazı konularda süre uzatımı gibi önemli düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

  • Köy korucularının aylık ücretlerinin asgari ücretin altına düşmesi halinde aradaki farkın tamamlanmasına yönelik düzenleme yapılmaktadır.
  • Karşılıksız çek keşide etmek suçundan 30/4/2021 tarihi itibarıyla mahkum olanlara ödenmemiş çek bedellerinin 1/10’unu 30/6/2022 tarihine kadar, diğer taksitleri anılan tarihten itibaren 2’şer ay arayla 15 eşit taksitte ödemeleri halinde mahkumiyetin bütün sonuçlarını ortadan kaldırma imkânı tanınmaktadır. Ödemelerine sadık kaldıkları sürece infazları durdurulacaktır. Bu hüküm 30/4/2021 tarihine kadar işlenen suçlarda yargılama aşamasında olan dosyalar hakkında da uygulanacaktır.
  • 31/12/2011 ilâ 23/11/2015 tarihleri arasında Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında düzenlenmiş olan protokol kapsamında eğitim almış olan ve diş protez laboratuvarlarında diş protez teknisyenleri ve diş protez teknikerlerine ait iş ve işlemlerde yardımcı olmak üzere çalışan kişilere “yardımcı personel” olarak çalışma imkanı verilmektedir.
  • 2020 yılında meydana gelen depremlerde, binaları zarar gören vatandaşlarımız için Devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının söz konusu olmaması, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması amacıyla düzenleme yapılmaktadır.
  • Terör örgütlerine karşı mücadelede ihtiyaca binaen bazı yargı sürelerinin, memuriyetten ihraca ilişkin düzenlemelerin süresinin 1 yıl, TMSF yetkilerinin ise 3 yıl daha uzatılması düzenlenmektedir.
  • Rekabet Kurulu başkan ve üyeleri ile soruşturmalarda raportör olarak görevlendirilen meslek personeli ile bu personelin gözetiminden sorumlu daire başkanı ve ilgili başkan yardımcısına soruşturmasını yaptıkları şirketlerin konusu sektörlerde; görevden ayrıldıkları tarih itibarıyla iki yıl boyunca çalışma yasağı getirilmektedir.
  • İşverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumaları ve artırmalarını desteklemek amacıyla, 2016 ilâ 2020 yılı sonuna kadar uygulanan asgari ücret desteğinin 2021 yılında da uygulanmaya devam etmesi öngörülmektedir.
  • Gümrük hizmetleri ve kaçakçılıkla mücadele görevlerinde yer alan bazı personele yüksek hizmetleri ve olağanüstü yararlık göstermeleri durumunda ödül verilmesi amaçlanmaktadır.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss277.pdf

Güncel haber, açıklama ve paylaşımlarımız için sosyal medya hesaplarımıza ve İOS-Android Bülent Turan uygulamamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/turanbulent

Facebook: https://www.facebook.com/trnblnt

Instagram: https://www.instagram.com/avbturan/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6Ha5NGdY36j6O19Do4UzA

Bülent Turan Mobil Uygulama;

İOS: https://apps.apple.com/tr/app/bulent-turan/id1438759180?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.kaysajans.bturan

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

 

Av.Bülent TURAN
Çanakkale Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili
Reklamlar